A yerba mate, közismert nevén mate (Ilex Paraguariensis), egy Dél-Amerikában őshonos gyógynövény, amelyet e kontinens nemzeti italának készítésére használnak.
Forrázatként készítik úgy, hogy a yerba mate növény szárított leveleit forró vízbe áztatják, így teaszerű italt készítenek és melegen vagy hidegen fogyasztják. A Brazíliából beszerzett bio yerba mate 4 mm-esre vágott tealevelekből áll – ez a forma a legkívánatosabb az őrölt porral szemben a könnyebb, kevésbé keserű íze miatt.

A teával, kávéval és kakaóval együtt a yerba mate azon maroknyi növény közé tartozik, amelyek koffeint termelnek, de a többi közönséges stimulánssal ellentétben a yerba mate gyengéd és hosszan tartó energizáló hatást fejt ki. A yerba mate körülbelül 30-50 mg koffeint tartalmaz csészénként. Ne igyon hat csészénél többet naponta!

A yerba mate 7 hasznos tulajdonsága
Bio; Vegán; Természetes anyagokból; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; BSE/TSE mentes; GMO mentes; Nem besugárzott; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Allergénmentes; Zsírszegény; Telített zsírban szegény; Alacsony cukortartalmú; Élelmi rostban gazdag; Fehérjeforrás; Nátriummentes/Sómentes

Adagolás, javasolt felhasználás
Egy adag = ízlés szerint, ízlés szerint (max. napi 6 csésze)
Nedvesítsen meg 3 g levelet 2 ml hideg vízzel, és adjon hozzá 180 ml forró vizet.

Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen

Összetevők
100% Yerba Mate (ylex paraguariensis) tealevél

Összetevők táblázata, Egységenként 100g
Energia 1137 kJ/272 kcal
Zsír: 2,4 g
- amelyben telített zsírsav 1,4 g
- amelyben egyszeresen telítetlen zsírsav 0,3 g
- amelyben többszörösen telítetlen zsírsav 0,6 g

Szénhidrát 27 g
- amelyben cukor 2,8 g
Rost 45 g
Fehérje (protein) 13 g
Só 0 g
Biomenü termékek »

Címkék:

biomenü