Egész feketeköménymag (Nigella sativa), amelyet fűszerként és teaként is használnak emésztés és légutak támogatására.

Bagoila feketeköménymag 100g leírása

A feketekömény szinte minden területen segít

A növény magjának hatóanyagai párját ritkítóan széles skálán segítik egészségünk megőrzését az immunrendszertől a gyomron és a májon át a bőrig.

A fekete kömény (Nigella sativa) a boglárkafélék családjába tartozó, 20-40 centi magasra megnövő egyéves növény, ismerhetjük kerti katicavirágként is. Őshazája Észak-Afrika és Nyugat-Ázsia, de térségünkben is termesztik, gyógyhatását pedig már évezredek óta alkalmazza az emberiség. Ehhez a magját használják fel, manapság az ebből sajtolt olaj népszerű étrend-kiegészítő. De mire is jó a feketekömény?

Az ókori keleten számtalan területen alkalmazták a légzőrendszertől a gyomron, vesén és májon át keringésig és az immunrendszer erősítéséig. Nagy becsben tartották, Tutanhamon sírjában is találtak feketekömény magot. Közép-Európában elsősorban a szoptatós anyák tejtermelésének fokozására, valamint felfúvódás ellen használták, és számos gyógyhatását a modern tudomány is alátámasztja. E szerint a feketekömény a teljesség igénye nélkül:

Mindemellett a feketekömény segíti a máj regenerációját, illetve immunerősítő, gyulladáscsökkentő, baktérium és gombaölő hatása okán pedig az őszi-téli időszakban kifejezetten előnyös lehet a náthás megbetegedések elkerülésében.

Feketeköménymag - a természet ereje

A feketeköménymag egy különleges, tápláló mag, amely számos jótékony hatással bír. Érdemes felfedezni, milyen előnyöket nyújt a szervezet számára!

A feketeköménymag tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal, amelyek segítik a sejtek védelmét és a gyulladások csökkentését. Rendszeres fogyasztásával támogathatjuk immunrendszerünket, emellett a bélflóra egészségét is javíthatjuk. A magok emésztést serkentő hatásai révén hozzájárulhatnak a megfelelő tápanyagfelszívódáshoz és a bélműködés javításához.
Ezek a kis magok sokféleképpen felhasználhatók a konyhában. Érdemes salátákra, levesekre szórni, vagy akár smoothie-khoz is adni. Ízletes és tápláló kiegészítője lehet bármely étkezésnek, így könnyedén beépíthetjük a mindennapjainkba.