Áfonyás zabkása chia maggal, hozzáadott cukor nélkül, édesítőszerrel.
Cornexi zabkása - áfonya, chia mag 55g leírása
Felhasználási javaslat: A tasak tartalmát öntse egy tálkába. Adjon hozzá kb. 100 ml forrásban lévő vizet. Keverje össze és hagyja állni kb. 2 percig. Ezután fogyasztható a kész zabkása.
Összetevők: zabpehely 62%, édesítőszer: maltit 16%, tejsavópor, chia mag 5% [Aztékzsályamag (salvia hispanica)], lenmag, aszalt vörös áfonya apríték 1,5% [vörös áfonya (55%), ananászlé, rizsliszt, növényi olaj (napraforgó)]; sűrítőanyag: gumiarábikum; liofil kék áfonya darabok 0,6%, aromák, étkezési sav: citromsav; étkezési só. Nyomokban diófélékelt, földimogyorót, szóját és szezámmagot tartalmazhat! Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet!
Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz!
Átlagos tápérték adatok 100g termékben:
Energia: 1516kJ / 361kcal
Zsír: 7,2g
amelyből telített zsírsavak: 1,2g
Szénhidrát: 65g
amelyből cukrok: 9,5g
amelyből poliolok: 16g
Rost: 8,8g
Fehérje: 11g
Só: 0,43g.
Zabkása - A klasszikus reggeli
A zabkása a klasszikus, tápláló reggeli ételek közé tartozik, amely egyszerűen elkészíthető és rendkívül sokoldalú. Minden korosztály számára ajánlott.
A zabkása fő összetevője a zabpehely, amely kiváló rostforrás, így segít a jó emésztés fenntartásában. Az elkészítése is pofon egyszerű: elegendő a zabpelyhet forró vízbe vagy tejbe keverni, és pár perc elteltével már fogyasztható is. A zabpehely tartalmaz B-vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyek jótékony hatással vannak a szervezetre.
Az ízesítés terén rengeteg lehetőség áll rendelkezésünkre: friss gyümölcsök, száraz gyümölcsök, magvak vagy édesítőszerek segítségével mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő változatot. A zab kása tehát nemcsak laktató és egészséges, hanem igazán ízletes reggeli is, ami energikus kezdetet biztosít a napunknak.




