Magas fehérje- és csökkentett szénhidráttartalmú, élelmi rostban gazdag lisztkeverék, melyet 20-50%-os arányban BL55-ös, durum vagy teljes kiőrlésű liszthez keverve csökkenthetjük annak szénhidrát-tartalmát. Felhasználhatjuk csökkentett szénhidráttartalmú kenyér, piskóta, kalács, kelt tészta készítésére.
Kenyér, pizza hozzávalók: 100 g CH-csökkentő lisztkoncentrátum, 100 g BL55-ös liszt, 4 g só, 200 g langyos víz, 6 g élesztő.
Elkészítés: A hozzávalókat dagasszuk össze, majd 10 perc állás után gyújruk át, formázzuk meg. Hagyjuk megkelni dupla méretűre, ami kb. 30-40 percet vesz igénybe.
Sütés kenyér esetén: A megformázott kenyér tetejét vagdossuk be, a sütő aljába egy edényben helyezzünk el forró vizet, ezt követően 200°C-on 15 percen át, majd 180°C-on további 15 percen át süssük a kenyértésztát.
Sütés pizza esetén: Nyújtsuk ki kb. félujjnyi vastagságra vagy ízlés szerint, majd 220°C-on, 12 perc alatt süssük meg.

Az így kapott kenyér átlagos tápértéke:
Energia: 186kcal
Fehérje: 17,5g
Szénhidrát: 21g
ebből telített cukrok: 3,1g
Zsír: 1,4g
ebből telített zsírok: 0,7g
Élelmi rost: 30g
Só: 0,15g

Összetétel: Búzaglutén, zabrost, búzarost, burgonyarost, burgonyapehely, térfogatnövelő szer (nátrium-karbonátok), antioxidáns (aszkorbinsav). A termék nyomokban tejet, szóját és csillagfürtöt (lupin) tartalmazhat!

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 324kcal
Fehérje: 52g
Szénhidrát: 5,1g
ebből cukor: 3,1g
Zsír: 4g
telített zsírsavak: 0,6g
Élelmi rost: 30g
Só: 0,15g
D-Star termékek »

Címkék:

d-star