Lisztkeverék.
Gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt, quinoaliszt, teffliszt), rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), arany lenmagliszt

Felhasználási terület: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, hozzáadott keményítőtől mentes, kukoricaliszt-mentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, hozzáadott zsiradék nélküli kenyerek és péksütemények készítéséhez.

Elkészítési javaslat:

SÜTŐPOROS KENYÉR RECEPT:

Hozzávalók:

250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék

5 g Eden Premium Himalája vagy Parajdi só

350 g langyos víz (minimum 40 fokos)

fél csomag sütőpor (6 g)

Elkészítés:

Keverjük össze a száraz hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze. Pihentessük 10 percig, majd száraz felületen formázzunk belőle hosszúkás veknit. Vágjuk be mélyen 3-4 helyen és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített, 190 fokos sütőben süssük készre 70 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük ízlés szerint. Körülbelül 468 g lesz.

RECEPT 6 DARAB SÜTŐPOROS ZSEMLÉHEZ, VAGY KIFLIHEZ:

Hozzávalók:

250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék

5 g Eden Premium Himalája vagy Parajdi só

350 g langyos víz (minimum 40 fokos)

fél csomag sütőpor (6 g)

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze. Pihentessük 10 percig, majd száraz felületen formázzunk belőle 6 darab egyforma kiflit, vagy zsemlét. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített, 190 fokos sütőben süssük készre 50 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Körülbelül 458 g lesz.
Éden Prémium termékek »

Címkék:

éden prémium