Burgonyakeményítő, főtt, szárított burgonya őrleményéből készül.

Greenmark bio burgonyakeményítő 250g leírása

Sürítő anyagként használható sütéshez és főzéshez. A vegán ételek sűrítéséhez a legkedveltebb alapanyag.

Ha meleg vízbe tesszük, pépessé duzzad, így a keményítőszemcsékből csiriz készíthető, melyet ragasztásra, szövetek keményítésére is felhasználhatunk.

Származási ország: Lettország.

Tápanyagtartalom 100g-ban:
Kalória: 1349kJ/322kcal
Fehérje: 0,1g
Szénhidrát/Cukor: 80g/0g
Zsír/Telített zsír: 0,1g/0g
Rost: 0,5g
Nátrium: 0g.

Keményítő-étkezési

A keményítő egy természetes szénhidrát, amely a növényekben található. Az emberi táplálkozásban kulcsszerepet játszik, mivel gazdag energiaforrást biztosít. A keményítő hozzájárul a tápláló és laktató ételek elkészítéséhez.

A keményítő legfontosabb forrásai közé tartoznak a gabonafélék, mint a búza, rizs és kukorica, valamint a főzelékfélék, mint a burgonya. Az ételek keményítőtartalma lassabb emésztést eredményez, ami tartós energiaforrást biztosít. Ezen kívül a keményítő fogyasztása segít a vércukorszint stabilizálásában, és hozzájárul a jóllakottság érzéséhez, ami hasznos lehet a diétázók számára.
A keményítő emellett rostokban is gazdag, amelyek jótékony hatással vannak az emésztésre és a bélflóra egészségére. A keményítő rendszeres beiktatása az étrendbe segíthet a fáradtság elkerülésében és az energiaszint fenntartásában, így ideális választás a aktív életmódot folytatók számára.