Az akác virág sok nektárt és kevés pollent termel, ezért a virágporra érzékenyek próbára tehetik. Világos színű, a sárgás áttetszőtől a zöldessárga enyhén opálosig, hosszú ideig folyékony állapotát megőrző, kellemes, enyhe ízű, akácvirág illatú méz.
Akácmézre jellemző hogy a glukóz (szőlőcukor) mennyisége a fruktózhoz (gyümölcscukor) képest jelentősen alacsonyabb, emiatt a tiszta akácméz szinte sosem kristályosodik ki (a világon 3 mézfajta őrzi meg folyékonyságát hosszú ideig). Egyebek mellett jellemző az akácméz értékességére, hogy a mézben előforduló 11 cukorféle közül 10-et tartalmaz.

A legismertebb, legnagyobb mennyiségben fogyasztott méz. Népszerűségét a folyékonyságának és semleges enyhe zamatának köszönheti.

Fogyasztása minden formában ajánlott!
Önmagában kanalazva. Italokba: tea, kávé, tej. Étkezéshez: kenyérre kenve magában vagy vajjal keverve, palacsintába, süteményekbe, tésztákra, sültekhez, keleti konyha édes-csípős ételeihez.

Ajánlott a gyomorsav túltermelés miatti emésztési zavarok csökkentésére.
Kitűnő hámsérülések, hegek, horzsolások, égésnyomok külső kezelésére. Nyílt sebbe ne kenjük!
És nagyszerűen alkalmazható a szépségápolásban pakolásokhoz, masszázsnál, szaunázásnál.
Hungaroméz termékek »

Címkék:

hungaroméz