A szilva az egyik legelterjedtebb és legkedveltebb gyümölcs, melyet kellemes íze mellett, magas vitamin, ásványi anyag és rosttartalmának köszönhet.

Mások ezeket vették

Kalifa aszalt szilva 100g leírása

Elsősorban magas az A-,C-, E- vitamin tartalma, ezért számos betegség megelőzésében segíthet.
Ásványi anyagok közül káliumban, foszforban és cinkben is gazdag gyümölcs, ennek köszönhetően például a depresszió leküzdésében is fontos szerepet játszhat.

Nagy élelmi rosttartalma miatt tisztítja a beleket, hatékonyabbá teszi az emésztést.
Az egyik legjobb természetes vértisztítónk, csökkenti a vérnyomást és a vér koleszterin szintjét.
Mindezek mellet a szilva tartalmazza a legnagyobb mennyiségű antioxidánst az egyéb gyümölcsök és zöldségféle közül. Végül, de nem utolsó sorban emésztésre gyakorolt jótékony hatása évszázadok óta ismert. Aszalás után is értékes gyümölcs, mert tápanyagainak nagy része megmarad benne. A nagy szemű, magozott Kalifa aszalt szilva a kíméletes aszalási eljárásnak köszönhetően különlegesen puha és zamatos marad.

Nyomokban földimogyorót, dióféléket és szezámmagot tartalmazhat. A termék elvétve magot, magtöretet tartalmazhat.

Tárolása: Száraz, hűvös helyen tartandó.

Összetevők: magozott aszalt szilva, tartósítószer E200.

Átlagos tápérték 100g termékben:
energia: 1143kJ/270kcal
zsír: 0,3g
amelyből telített zsírsavak: <0,1g
szénhidrát: 60g
amelyből cukrok: 0,5g
fehérje: 3g
só: <0,01g.

Aszalt szilva - ízletes egészségmegőrzés

Az aszalt szilva nemcsak ízletes, hanem rendkívül tápláló gyümölcs is, amely számos jótékony hatással bír. Friss szilvák szárításával készül, így megőrzi tápanyagtartalmát. Fogyasztásával támogathatjuk az egészségünket.

A szárított szilva gazdag rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, mint például kalcium, vas és kálium. Ezek az anyagok hozzájárulnak az emésztéshez, az immunrendszer erősítéséhez és a szív egészségének fenntartásához. Az aszalt szilva különösen népszerű a diétázók körében, mivel természetes módon csillapítja az édesség utáni vágyat. Ráadásul a szilva antioxidáns tartalma segíti a sejtek védelmét a káros szabad gyökökkel szemben.
Az aszalt szilva sokoldalú felhasználásának köszönhetően könnyen beilleszthető az étrendünkbe. Tökéletes snack lehet napközben, joghurtba vagy müzlibe is keverhetjük, de akár süteményekhez, gyümölcssalátákhoz is adhatjuk. Az aszalt szilva remek módja annak, hogy egészségesen étkezzünk, miközben élvezzük az ízletes csemegét.

Szilva - A vitaminbomba

A szilva egy ízletes és tápláló gyümölcs, amely számos jótékony hatással bír. A vitaminok és ásványi anyagok gazdag forrása, ezért érdemes beépíteni az étrendünkbe. Remek választás nyáron!

A szilva különböző fajtái, mint a kék, sárga és piros, mind különböző ízeket és textúrákat kínálnak. Az antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, friss szilva nemcsak a nyári hónapok kedvence, hanem a télire elrakott lekvárokban is megjelenik. A gyümölcs segít a bélműködés javításában, és jótékony hatással van a szív- és érrendszerre.
Ezen túlmenően a szilva kiváló hidratáló hatású, ami hozzájárul a bőr szépségének megőrzéséhez. Fogyasztása javasolt frissen, de ízletes kiegészítője lehet süteményeknek, salátáknak is. Ne hagyja ki ezt a sokoldalú gyümölcsöt a napi étrendjéből!