Vegán Tikka Masala tofuval elkészítéséhez 4 fő részére.

Kette tofu tikka masala (basmati rizzsel) 495g leírása

Gyorsabb alapanyag beszerzés

Különleges végeredmény

Nincs maradék

Kezdőknek is könnyen elkészíthető

Rövid elkészítési és főzési idő

Tartósítószer, színezék és ízfokozómentes

Egy csomagban az ízletes Vegán Tikka masalahoz szükséges 11 féle fűszer, őrölt kesudió, az illatos basmati rizs, valamint a kókuszkrém 4 fő részére. Csupán néhány, minden üzletben megtalálható hozzávalót kell megvásárolnia - melyek felsorolása a csomagolás elején látható - és már bele is kezdhet az aromás, illatos Tikka masala elkészítéséhez.

A csomagolásban recept, valamint QR kód található, melynek beolvasása után videón is megtekintheti az elkészítés módját.

Nem kell a Tikka masalahoz szükséges sokféle alapanyagot egyesével felkutatnia, mert az összes különleges összetevő itt van egy csomagban. Nem kell a maradékokkal sem bajlódnia melyek megromlanának vagy elvesztenék az aromájukat, mert pont annyi van a csomagban mindenből, ami 4 fő részére elegendő. A konyhában kellemes perceket és jó étvágyat kívánunk!

Összetevők: Basmati rizs (250 g), őrölt kesudió, fahéj, gyömbér, koriander, görögszénalevél, chili, római kömény, kurkuma, fokhagymapor, zöld kardamom, szegfűszeg, babérlevél.

A termék szóját, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket felhasználó üzemben készült.

Basmati rizs tápérték/100 g termékben: Energia 1506 kJ/360 kcal; Zsír: 3,0 g, ebből telített zsírsavak: 0,0 g; Szénhidrát: 80 g, ebből cukor: 0,0 g; Rost: 8,0 g; Fehérje: 10 g; Só: 0,0 g. KARA kókuszkrém átlagos tápérték 100 ml termékben Energia: 1033 kJ/247 kcal; Zsír: 25,6 g, ebből telített szírsavak: 22,9 g; Szénhidrát: 1,7 g, ebből cukor: 1,7 g; Fehérje: 2,4 g; Só: 31,8 mg.

Tikka masala - Az indiai konyha klasszikusa

A Tikka masala a világ egyik legismertebb indiai étele, amely fűszeres és gazdag ízvilágával csábít. Kiváló választás mindenki számára!

Az étel alapja a pácolt csirke vagy zöldség, amelyet grilleznek, hogy megőrizzék ízüket. Ezt követően egy gazdag, krémes szószba kerül, amely paradicsomból, tejszínből és számos fűszerből készül. A curry és a garam masala keveréke megadja az étel karakterét, míg a cayenne bors fűszerességet ad. Az elkészült Tikka masala nemcsak ízletes, hanem vonzó színvilágával is magára vonja a figyelmet.
Tálaláshoz a legjobb választás a friss naan kenyér vagy a basmati rizs, amelyek segítenek kiemelni az étel ízét. A Tikka masala igazi ínycsiklandó élvezetté válik, amit érdemes minden alkalommal élvezni.

Indiai ragú - Az ízek szimfóniája

Az indiai ragú egy ínycsiklandó étel, amely a fűszerek varázslatos kombinációját rejti magában. Gazdag ízvilágával minden étkezést különlegessé tesz. Próbálja ki!

Az indiai ragú alapja lehet hús vagy zöldség, amelyet egyedi fűszerezés jellemez. A főzés során a fűszerek, mint a gyömbér, a chili és a fokhagyma, intenzív ízeket hoznak létre, míg a sűrű szósz összeölelkezik az alapanyagokkal. Az étel elkészítése türelmet és gondosságot igényel, hiszen a hosszú főzés során az ízek igazán kibontakoznak. Az indiai ragú gazdag és tápláló, így ideális választás egy kiadós vacsorához.
A ragú tálalásakor a rizs vagy naan kenyér tökéletes kísérő, amely lehetővé teszi, hogy minden csepp szószt élvezhessünk. Az indiai ragú nemcsak a karakteres ízek miatt népszerű, hanem azért is, mert a családokat és barátokat egy asztalhoz ültetve, közös ízélményeket teremt.