A tradicionális indiai konyha jellegzetes ízű fűszere. Egy késhegynyi mennyiségű kurkuma ételekhez, vagy teához adva nem csak kulináris élvezet, de fel is frissít, és jó hatással van az emésztésre. Többféle elnevezése ismert: Kurkuma, sárga gyömbér, indiai sáfrány. Az aranysárga port valóban használhatjuk a drága sáfrány helyett, sőt ez adja a mustár és a curry fűszerkeverék aranyló sárga színét is. Narancsos-gyömbéres íze, kissé csípős, itthon főként rizsek, bab, burgonya, lencse és zöldségételek fűszerezésénél ismert, és az indiai konyha épít rá. Külsőleg arcpakolás készíthető belőle.
Támogatja az emésztést és az étvágyat. Támogatja a máj működését. Támogatja a bőr egészségét. Támogatja az immunrendszer működését. Támogatja a szívműködést és a vérkeringést. Segít fenntartani a tüdő és a légutak egészségét. Támogatja az ízületek és a csontok egészségét.
Támogatja az idegrendszer működését.

Az indiai nők első számú szépségápolója a kurkuma por, melyet egy kis vízzel és liszttel elkeverve pakolásként használnak bőrük fiatalságának megőrzésére.

Összetevők: 100% Kurkuma őrlemény (Curcuma longa L.). Természetesen előforduló cukrokat tartalmaz.

Felhasználása: narancsos-gyömbéres ízű, kissé csípős, ideális rizs, bab, burgonya, lencse, zöldségételek, levesek és raguk fűszerezéséhez.
Arcpakolásként egy csipet kurkumát kevés tejjel elkeverve vigyük fel a bőrre, hagyjuk rajta 30 percig, majd öblítsük le.
Natur Tanya termékek »

Címkék:

!edina4natur tanya