Mákszemek hidegen sajtolása után keletkezett magőrlemény a vérképzéshez és a csontozat egészségéhez. Magas fehérjetartalma miatt ajánlott testsúlycsökkentő diéták kiegészítéséhez.
Natur Tanya Mákliszt őrlemény 250g leírása
Természetes ásványi anyagokban gazdag, kiváló növényi kalcium, magnézium és vasforrásnak számít. A mákliszt az olaj előállítása során készül, a mákszemeket kisajtolják, aztán leőrlik. Alacsony olajtartalmának köszönhetően kiválóan használható lisztként, mivel nincs jelen benne hőre érzékeny olaj, így bátran süthetünk vele. Ráadásul, ha mák helyett máklisztet használunk, nem lesz mákos a mosolyunk! Kiváló liszthelyettesítő, ami jól passzol a citrommal és az eritrittel. Jól helyettesíti a darált mákot is!A mákliszt őrlemény kalcium, magnézium és vasforrás. A kalcium szükséges az egészséges csontozat és fogazat fenntartásához, valamint az emésztőenzimek normál működéséhez. A vas hozzájárul a szellemi működés fenntartásához, az immunrendszer egészséges működéséhez, az egészséges vörösvérsejt- és hemoglobin-képződéshez. A magnézium a vassal szinergikusan hozzájárul a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez, valamint részt vesznek a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
Felhasználási javaslat: muffinok, fánkok, töltelékek, kenyér, lepény készítéséhez, vagy önmagában napi 2 púpozott evőkanál joghurtban, gyümölcslében elkeverve, vagy ételekre szórva.
Összetevők: 100% mákliszt (Papaver somniferum). Nyomokban DIÓT, FÖLDIMOGYORÓT, SZEZÁMMAGOT, MANDULÁT tartalmazhat.
Figyelmeztetés: A termék vérhígítók melletti alkalmazásával kapcsolatban konzultáljon kezelőorvosával. A termék 6 éves kortól alkalmazható. A termék alkalmazható cukorbetegség esetén. A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában.
Tárolás: fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó! Felbontás után, frissessége megőrzése érdekében hűtőben tárolandó!
Mákliszt - tápláló és ízletes liszt
A mákliszt egy természetes, tápláló alternatíva a hagyományos liszt helyett. Gazdag tápanyagokban, így ideális választás az egészséges táplálkozás híveinek. Próbálja ki!
A mákliszt a mák magjának finomra őrlésével készül, és gazdag fehérjékben, rostokban, valamint vitaminokban. Az antioxidánsokban bővelkedő liszt segít a szervezet védekezőképességének növelésében, és hozzájárul a szív- és érrendszeri egészséghez. A mákliszt felhasználása rendkívül sokoldalú; süteményekhez, palacsintákhoz vagy akár levesekhez is adható.
Ezen kívül a mákliszt gluténmentes, ami különösen előnyös a gluténérzékenyek számára. Beépítve az étrendbe, a mákliszt nemcsak egészséges, hanem ízletes alternatívát is kínál. Fedezze fel a mákliszt adta lehetőségeket, és élvezze a tápláló ételek élvezetét!




