Duzzadó rost a jó emésztésért. Sütéshez-főzéshez is! Eredeti méretének a tízszeresére duzzad meg a belekben, a lágy gélszerű anyag, körkörös forgó mozdulatsorral halad át a bélrendszeren. Megtisztítja a belek falát, serkenti a bélmozgást.
Az útifű maghéj duzzadó rost, ami saját tömegénél 40x több vizet képes felszívni. Ezt a duzzadási képességét a konyhában is jól ki tudjuk használni, sütemények, kenyerek készítésénél, illetve sűrítésnél. A prebiotikus tulajdonságú természetes vízoldékony rost, támogatja a mikrobiomot és a jó emésztést. Alacsony glikémiás index értékkel rendelkezik és diétás étrendbe is könnyedén beilleszthető. Az útifűmaghéj többféle elnevezése is ismert: Plantago ovata, Ispagol, Psyllium, Bolhamag útifű.

Összetevők: Útifű maghéj (Plantago ovata). Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Felhasználása: Keverjen el 1 lapos evőkanálnyit (7 g) 2dl folyadékban és fogyassza reggeli és/vagy vacsora előtt. Főzéshez, sütéshez; sikérhelyettesítő. Folyadékkal érintkezve térfogata sokszorosára duzzad, kerülje fogyasztását amennyiben nyelési nehézségekkel küzd. Egyes gyógyszerek felszívódását gátolhatja, ezért azok bevétele előtt-után fogyassza 1-2 órával. Hosszú távon keresztül is biztonságosan fogyasztható.
Natur Tanya termékek »

Címkék:

!edina4natur tanya