Fekete retekmag csíráztatásra.
Latin megnevezés: raphanus sativus

TERMÉKJELLEMZŐK:

Szín: Sötétlila levél és halványlila csíra

Íz: a fekete retekre jellemző karakteres, csípős íz

Csíráztatás: 12 óra áztatás után Csírázási idő: 3-5 nap. Az 5. napon jelentős hozamnövekedés várható, érdemes megvárni.

Öblítés: naponta legalább kétszer. Lehet naponta többször is átöblíteni, így hatékonyabb lehet a csíráztatás.

Fontos, hogy a nap folyamán ne álljanak vízben a magvak, mert a termék rothadásnak indulhat és fogyaszthatatlanná válik!

Allergének a termékben: a csomagolás során nyomokban glutént és szezámot tartalmazhat. A magvak átmosásával ez a felületi szennyeződés csökkenthető.

Kiváló minőségű, magas tápanyagtartalmú termék. A magok gazdagok vitaminokban és ásványi anyagokban, amelyek segítenek a szervezet egészséges működésében.

A retkek magjai rendkívül alacsony zsírtartalommal rendelkeznek, így kiváló választás az egészségtudatos életmódot folytatóknak. Magas rost- és fehérjetartalmuknak köszönhetően jelentősen hozzájárulnak a teltségérzet eléréséhez étkezés után. Az antioxidánst tartalmazó retkekmag segíti az immunrendszer erősítését is.

Könnyen elkészíthető salátaöntetekhel vagy smoothie-val is fogyasthatod őket, de akár süteménynyi díszeknek is használhatod őket!
Dénes Natura termékek »