Alakor ősbúza alapú sütőferment indító keverék (kovászalap).
Ősi ízek könnyedén, kenyered új dimenziója. Természetes probiotikum minden falatban, egészségedért. Rugalmas belső szerkezet, ropogós kéreg, tökéletes aroma. Fermentációs (kovászos) alapú sütés - tökéletes aromafejlődés- rugalmas belső szerkezet és ropogós kéregképződés- természetes probiotikum.

Javasolt felhasználás: Kovász készítéshez: A tasak tartalmát keverje össze 100ml tiszta vízzel és hagyja állni 24 órát.
Ezt követően a kovász azonnal felhasználható bármilyen kovászos alapú sütéshez. Kenyérsütéshez: A tasak tartalmát 1 kg tetszőleges kenyérsütésre alkalmas liszttel, (1 kg lisztből 2 kenyér kisütését javasoljuk) ca. 15g sóval, valamint 600-800ml langyos víz hozzáadásával összedagasztjuk, majd szobahőmérsékleten egy nagyobb tálban lefedve 24 órán keresztül állni hagyjuk. Másnap formába tesszük a kenyértésztát és előmelegített sütőben készre sütjük a kenyereket (ca. 60 perc 180-2200C).
Naturgold termékek »