Tortillalepény. Kukorica- és quinoalisztből, tápióka keményítővel. Könnyen összehajtható. Burritonak vagy mártogatós mellé is ideális.

Old Elpaso tortilla gluténmentes (6 lap) 216g leírása

Az Old El Paso gluténmentes tortilla lepények tápióka keményítővel, kukorica- és quinoaliszttel készülnek. A lepény ideális egy burito elkészítéséhez, mert könnyedén összehajtható. Jó választás egy mártogatós vagy dip mellé is.

Felhasználási javaslat: Melegítse meg a tortillákat. Készítse el sütőben: melegítse elő a sütőt 140°C-ra (légkeveréses: 120°C). Veg ye ki a tortillákat a csomagolásból és válassza szét őket egymástól. Csomagolja fóliába vagy sütőpapírba és melegítse 10 percig. Mik rohullámos sütőben: szúrja ki a csomagolást és helyezze mikrohullámú sütőbe. Melegítse 35 másodpercig 800 watt-on. Nyissa ki a csoma golást és válassza szét a tortilla lepényeket. Tálalásig tartsa letakarva. Tálalja a felmelegített tortillákat ízlés szerint hússal , friss zöldségekkel és salsa szósszal.

Tápióka keményítő (53%), ivóvíz, fehérkukorica liszt (8%), stabilizátorok (glicerol, xantángumi), quionaliszt (4%), amaranth liszt, emulgeálószer (zsírsavak moni- és digliceridjei), étkezési só.

Tortilla lap - Az ízletes ételek alapköve

A tortilla lap sokoldalú és ízletes étel, amely számos fogás alapja lehet. Ideális választás a különféle ízek kedvelőinek. Ismerd meg a tortilla lapok sokféleségét!

A tortilla lapok hagyományosan Mexikóból származnak, és az évek során világszerte népszerűvé váltak. Készülhetnek kukoricából vagy búzából, és különböző méretben kaphatók. A lapok rendkívül rugalmasak, így könnyedén formázhatók és töltődhetnek. Töltheted őket húsokkal, zöldségekkel, babfélékkel vagy akár édes töltelékekkel is, így mindenki megtalálhatja a kedvencét.
A tortilla lapok nemcsak ínycsiklandóak, hanem táplálóak is. Alacsony kalóriatartalmuk miatt diétás ételekhez is jól illeszkednek. Emellett remek lehetőséget kínálnak a családi étkezésekhez, hiszen a töltelékek sokfélesége lehetővé teszi, hogy mindenki a saját ízlése szerint állítsa össze az ételt. Fedezd fel a tortilla lapok adta ízkavalkádot, és élvezd az étkezéseket!

Tortilla - Az ízek találkozása

A tortilla egy lapos kenyér, amely a mexikói és közép-amerikai konyha alapvető eleme. Készítése egyszerű, és gyorsan elkészíthető, így ideális választás a mindennapi étkezésekhez.

A tortilla legfőbb alapanyaga a kukoricaliszt, amelyet vízzel és sóval kevernek össze. A tésztát kis golyókká formázzák, majd vékony lapokká nyújtják, és forró serpenyőben sütik. Az elkészült tortilla rugalmas, lágy textúrájú, és számos ételhez felhasználható. Tölthetjük zöldségekkel, húsokkal, vagy akár édes töltelékekkel is, így remekül variálható.
A tortilla nemcsak ízletes, hanem tápláló is, hiszen gazdag szénhidrátforrás. Az ételek széles választékához illik, legyen szó egy gyors vacsoráról vagy baráti összejövetelről. Különleges ízkombinációkat hozhatunk létre, amelyek garantáltan elnyerik a vendégek tetszését.