A rizsecet rizsből vagy rizsborból készül, és jellegzetesen Ázsiában használják.
Mivel a savassága alacsonyabb, mint más eceteké, nem alkalmas tartósításra és savanyításra. Saláták és húsos ételek ízesítéséhez használják, valamint rizses ételeknél hogy intenzívebbé tegyék a rizs ízét. A rizsecet különleges ízt ad az ételeknek, valamint kiválóan hat az egészségre is. Az ecetsav pedig hozzájárul az egészséges emésztéshez. Ezen kívül segít abban, hogy a szervezet több tápanyagot szívjon fel, például kalciumot, káliumot és vitaminokat is. A barna rizsecetet használják a fertőtlenítő hatású gyógyszerek készítéséhez is. Elpusztítja a káros baktériumokat, ezért számos egészségügyi probléma esetén segítség lehet. A rizsecet mérsékelt mennyiségben aminosavakat tartalmaz. Ezek hatékonyan felveszik a harcot a vérben lévő laktózsavakkal. A laktózsavak felgyülemlése zsibbadtsághoz, irritációhoz és kimerültséghez vezet. Erősíti a z immunrendszert, segít a felesleges zsírtól megszabadulni. A bőrre is jó hatással van, természetes arctonikként is használható.

Összetevők: víz, rizs kivonat 6,8%, alkohol, glükóz, citromsav (E330), élesztőkivonat.
Ottogi termékek »