Finom bio marcipán-sárgabarack kockák (3db) étcsokoládé bevonattal. Minden összetevője ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik.
Rapunzel bio marcipán-sárgabarack kockák étcsokibevonattal 50g leírása
Az aromás mézes marcipán, a ropogós pörkölt manduladarabok és a gyümölcsös sárgabarack kiváló kombinációja a textúra és az íz különleges összjátékát adja. A szájban olvadó étcsokoládéból készült héj tökéletessé teszi a csokoládé rajongók számára. Minden összetevője ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik. Nádcukorral lett édesítve. A csokoládé kakaótartalma 55%.
Mézes marcipánnal.
Ropogós pörkölt manduladarabokkal.
Finom aszalt sárgabarack darabokkal.
Nádcukorral édesítve.
A csokoládé kakaótartalma 55%.
Minden összetevője ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
Fogyasszuk ízlés szerint!
Összetevők: mézes marcipán 30% (mandula 53%, méz), keserűcsokoládé 25% (nádcukor, kakaómassza, kakaóvaj, kakaótartalom: min. 55% ), aszalt sárgabarack (sárgabarack, rizsliszt), pirított mandula 23%. Kakaótartalom: 55%.
Nyomokban tartalmazhat glutént, szóját, tejet egyéb diófélét és szezámot.
A mandula okozhat halláscsökkenést gyerekeknél
Az orrmandula megnagyobbodása sok panaszt okozhat gyermekkorban, ezek egyike a halláscsökkenés.
Az orrmandulák a védekezés fontos részét képezik, a szervezetbe jutó kórokozók ellen védekező feladatokat ellátó sejtjei ellenanyagot termelnek. A védekezés során a mandulák begyulladhatnak, megduzzadnak, de ahogyan a gyermek felépül a betegségből, visszanyerik eredeti méretüket.
Előfordulhat azonban, hogy a lezajlott fertőzés után a duzzadás megszűnik ugyan, de a mandula mégsem húzódik vissza eredeti méretére. Ezt okozhatja allergia is, de sokszor nincs igazi kiváltó oka, a mandula mérete egyéni adottság kérdése is lehet – ismerteti dr. Kiss Sándor fül-orr-gégész, audiológus, a Fül-orr-gége Központ orvosa.
Fülgyulladás és halláscsökkenés
Ha az orrmandula megnagyobbodása tartóssá válik, orrhangzós beszédet, légzési gondokat, horkolást, tartós szájlégzést okozhat. Ha a gyermek hosszabb időn át nyitott szájon keresztül lélegzik, szájszárazság, gyakori torokfájás jelentkezhet, de akár a fognövekedést is befolyásolhatja. A megnagyobbodott orrmandula elzárhatja a fülkürt nyílását, ha pedig az orrjárat nem tud megfelelően szellőzni, gyakoribb középfülgyulladás jelentkezhet. A savós középfülgyulladás nem jár fájdalommal, rendszerint a halláscsökkenés hívja fel rá a figyelmet.
Ha a gyermek figyelmetlennek tűnik, az óvodában vagy az iskolában vagy otthon gyakran visszakérdez, nem reagál, ha kérünk tőle valamit, érdemes hallásvizsgálatra vinni. Ennek típusát a szakember a gyermek életkora szerint választja meg, illetve fül-orr-gégészeti vizsgálatra is sor kerül. Ilyenkor a megnagyobbodott orrmandula diagnózisa is megállapítható, illetve az egyéb kiváltó okok, mint például a savós középfülgyulladás is kimutatható.
Kezelésre van szükség
A gyermekkori halláscsökkenés a beszédfejlődés zavarához is vezethet. Ha a gyermek nem hall jól, az a hangok pontos ejtését is akadályozza. Ilyen esetben a logopédiai fejlesztés sem vezethet eredményre, hiszen nem tudja a foglalkozáson elhangzottakat megfelelően gyakorolni. Iskolás korban pedig a rossz hallás az írás, olvasás elsajátítását is akadályozhatja.
A panaszokat tehát mielőbb kezelni kell, a gyermek hallását helyre kell állítani. A kivizsgálás és az egyéb panaszok függvényében műtéti megoldásra általában akkor kerül sor, ha a megnagyobbodott orrmandula komoly panaszokat, szövődményeket okoz. Ilyen például a tartós horkolás a kisgyermeknél, vagy a gyakori középfülgyulladás.
Mandulabél - Az ízletes táplálék
A mandulabél a mandula magjának belső része, amely ízletes és tápanyagokban gazdag. Ideális választás az egészséges táplálkozáshoz. Ismerd meg a mandulabél előnyeit!
A mandulabél gazdag E-vitaminban, ami segít a sejtek védelmében, valamint magnéziumban és kalciumban, amelyek fontosak a csontok és az izmok egészségének fenntartásához. Antioxidáns hatása révén hozzájárulhat a szív egészségéhez és a gyulladások csökkentéséhez. Rendszeres fogyasztásával javítható a bélflóra, és támogatható az emésztés is.
Felhasználhatjuk önálló csemegeként, vagy adhatunk hozzá salátákhoz, joghurtokhoz és süteményekhez. A mandulabél íze kellemesen diós, ami különleges élményt nyújt az étkezések során. Próbáld ki, és tapasztald meg a mandulabél jótékony hatásait és sokoldalúságát!
Aszalt sárgabarack - Finom és egészséges választás
Az aszalt sárgabarack egy ízletes és tápláló snack, amely tökéletes kiegészítője lehet minden egészségtudatos étrendnek. Fedezd fel ezt a természetes finomságot, és élvezd jótékony hatásait!
A friss sárgabarack aszalása során a gyümölcs íze és tápanyagai koncentrálódnak, így minden falatban megőrzik a természetes édességet és tápértéket. Az aszalt sárgabarack gazdag A-vitaminnal, ami fontos a látás és a bőr egészségének szempontjából, valamint jelentős mennyiségű rostot tartalmaz, ami segíti az emésztést. Ezen kívül a gyümölcs káliumtartalma is kiemelkedő, ami hozzájárul a szervezet elektrolit egyensúlyának fenntartásához.
Az aszalt sárgabarack sokoldalú felhasználási lehetőségeket kínál: fogyasztható önálló snackként, salátákban, péksüteményekben, vagy akár joghurtba keverve is. Ideális választás lehet uzsonnára vagy édesség helyett, hiszen természetes módon édes, és tele van egészséges tápanyagokkal.
Sárgabarack - vitaminbomba a nyári hónapokban
A sárgabarack igazi vitaminbomba, amely nyáron a legfinomabb. Édes íze és lédússága mindenkit rabul ejt. Fogyasztása jótékony hatással van az egészségre.
A sárgabarack, amely a rózsafélék családjába tartozik, szinte mindenki által kedvelt gyümölcs. A gyümölcs napos, meleg helyeken érlelődik, és a nyári hónapokban érik be. Színe a világos sárgától a mély narancssárgáig terjed, íze édes, és a friss gyümölcsök lédússága igazi élvezetet nyújt. A sárgabarack nemcsak frissen fogyasztva finom, hanem lekvárokban, süteményekben és salátákban is remekül érvényesül.
A sárgabarack A-vitaminban gazdag, amely segíti a bőr és a szem egészségének megőrzését. Emellett C-vitamint is tartalmaz, amely erősíti az immunrendszert, és antioxidáns hatásai révén védelmet nyújt a sejtek számára. A gyümölcs emésztést segítő rostokat is tartalmaz, így rendszeres fogyasztása hozzájárul a bélrendszer egészségéhez. A sárgabarack tehát nemcsak ízletes, hanem rendkívül tápláló választás is.





