A sushi készítés sajátossága miatt gondosan válogatott rizs.
Royal tiger sushi rizs 1000g leírása
A sushi rizs semleges ízű, de a környezetében lévő nyers falatok ízét átveszi és kiemeli. A megszokottól eltérő főzést igényel, fűszerezni nem szabad.
A sushi rizs Japán kerek szemű fajtából lett nemesítve. A sushi készítés sajátossága miatt gondosan válogatott rizs. A sushi rizs semleges ízű, de a környezetében lévő nyers falatok ízét átveszi és kiemeli. A megszokottól eltérő főzést igényel, fűszerezni nem szabad.
Elkészítése: A rizst 3-4-szer átmossuk, amíg a víz átlátszó lesz. Leszűrjük, és főzőtálba tesszük. Ugyanannyi vízzel felöntjük, mint a rizs, és üvegfedő alatt felforraljuk. Ezután a lángot takarékra vesszük és lefedve pároljuk 15 percig. A fedőt nem szabad levenni! Végül levesszük a tűzről, egyszer megkeverjük és lefedve további 10 percig hagyjuk párolódni, majd kihűtjük.
Átlagos tápérték 100g sushi rizsben: Energia: 1480kJ/349kcal, Zsír: 1,1g, amelyből telített zsírsav: 0,2g, Szénhidrát: 78g, amelyből cukor: 0,1g, Fehérje: 6g, Só: 0g.
Összetevők: sushi rizs.
Sushi rizs - az ízek harmóniája
A sushi rizs a japán ételek alapja, amely egyedülálló ízélményt nyújt. E különleges rizsfajta a sushi készítésének elengedhetetlen része, hiszen tapadós állaga és gazdag íze révén minden falat élvezetessé válik. A sushi rizs tökéletes választás a gasztronómák számára.
A sushi rizs elkészítése során fontos a minőség, hiszen a megfelelő rizs kiválasztása alapvetően befolyásolja az étkezési élményt. A rizs alapos mosása, az áztatás és a precíz víz arány betartása elengedhetetlen a tökéletes végeredményhez. A főtt rizst az ecetes keverékkel ízesítve még gazdagabbá válik az ízvilág, így egyedi karaktert kap. A sushi rizs jól formázható, így lehetőséget ad a kreatív variációk készítésére, legyen szó nigiriről, makiról vagy sashimiról.
A sushi rizs tápanyagban gazdag, és könnyen beilleszthető a mindennapi étrendbe. Fedezze fel a sushi rizs világát, és varázsolja el barátait és családját egy autentikus japán étkezéssel! Az ízek harmóniája garantált, ha a sushi rizst választja a konyhájában!
Rizs - A hagyományos és modern ételek alapja
A rizs nem csupán egy hétköznapi alapanyag, hanem a világ különböző kultúráiban hagyományos ételek elkészítésének alapja. Főzés közben a rizs könnyen magába szívja a fűszerek és egyéb hozzávalók ízét, így gazdagítva az ételek ízvilágát.
A rizst sokféle módon lehet elkészíteni: főzve, párolva vagy akár sütve is. A rizottó, sushi vagy pilaf mind-mind ízletes étkezési lehetőségek, amelyekben a rizs központi szerepet játszik. A rizs ízletes köretként, de önálló ételként is megállja a helyét, ráadásul sokféle hozzávalóval variálható.
A rizs tápláló, energikus és könnyen emészthető, így ideális választás minden korosztály számára. A megfelelő tárolás mellett a rizs hosszú időn keresztül megőrzi frissességét, ezért mindig kéznél lehet a konyhában. Fedezd fel a rizs sokoldalúságát, és élvezd a változatos ételeket, amelyeket elkészíthetsz belőle!




