A panko nem más, mint a japán zsemlemorzsa. Nagyon egyszerű alapanyag, mégsem találkozunk vele a közértben, vagy ha mégis, akkor egészen borsos áron, de azért mégis csak az a legjellemzőbb, hogy csak speckó gasztro boltokban látjuk. Kenyérből készült nagy szemcséjű morzsa, amit több mindenhez is felhasználhatunk, de a legtutibb az, ha a rántott húsra kerül zsemlemorzsa helyett.
Joggal merülhet fel bennünk, hogy mi akkor ebben a különleges, és mitől jobb vagy másabb, mint a mi jó kis zsemlemorzsánk, amit már a nagyi is használt?

Nos, annak köszönhetően, hogy a panko darabkáinak mérete a többszöröse a zsemlemorzsáénak egy egészen más minőséget kapunk, más állagot. A panko szinte pehelyszerű, könnyed, légies. Ez a szerkezet kevésbé jó nedvszívó, mint a mi morzsánk, ebből pedig egyenesen következik, hogy kevesebb olajat képes magába szippantani, így ha ezt használjuk a rántott húshoz, az egy fokkal könnyebb étel lesz.
Ráadásul még ropogósabb is, ami nem elhanyagolható fegyvertény eme vasárnapi fogás esetében.

Tápérték 100 g-ban:
Energia 380,97kcal
Zsír: 2,6g
ebből telített zsír: 0,8g
Szénhidrátok: 74g
ebből cukor: 2,6g
Fehérje: 13g
Só: 1,4g

Összetevők: búzaliszt, élesztő, só, pálmaolaj, glukóz.
Samlip termékek »

Címkék:

!edina4samlip