A barna cukor természetes alternatívája, a Sukrin Gold egy borostyánsárga színű eritrit, különleges édes ízzel. Alig tartalmaz kalóriát: csupán 8 kcal van 100g-ban ami a szokványos cukor kalóriájának mindössze 2%-a!
Sukrin gold eritrit, barnacukor alternatíva 500g leírása
A Sukrin Gold más természetes édesítőszerekkel van kombinálva, és ez a keverék egy egyedi, édes, telt ízélményt eredményez.
98%-kal kevesebb kalória, mint a hagyományos cukorban. Gazdag és telt aromájú. Természetes eredetű. Ideális meleg italokhoz is, mint a kakaó, tea és kávé. Egy az egyben helyettesíti a barna cukrot.
A Sukrin Gold egy természetes alternatíva mindazok számára, akik a finom ízekről való lemondás nélkül szeretnének egészségesen táplálkozni. Glikémiás indexe mindössze 1, és csak 1g (100grammonként) az, ami hatással van a vércukorszintre.
A Sukrin Gold tökéletes választás bogyós gyümölcsökre hintve, vagy a reggeli müzlihez, kásához, joghurthoz, a kávéhoz, vagy különböző desszertekhez, mázakhoz és még sok más ételhez.
Sütésnél a Sukrin Gold jobban működik, mint a hagyományos Sukrin, mert édesebb és kevesebb hűtési rizikót jelent.
A felhasznált Sukrin Gold mennyisége azonban ne haladja meg az összetevők összmennyiségének 1/5 vagy körülbelül 20%-át. Például: 100g Sukrin Gold-ot használunk 1 kilogramm kelt tésztához. Ez a teljes mennyiségnek a 10 % -a, ami teljesen jól működik. Ha egy receptben a cukor mennyisége nagyobb mint 20% , azt tanácsoljuk, hogy a Sukrin Gold-ot kombináljuk más édesítőkkel, például tagatózzal.
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 7kcal/31kJ
Szénhidrát: 99g
amelyből cukrok: 1g
amelyből eritrit: 98g
Összetevők: Édesítők: Eritritol és stevia glikozidok, D-tagatóz, glicerin és maláta kivonat (gluténmentes). Árpából származó malátát tartalmaz. Az árpa glutént tartalmaz, de a gluténtartalom a késztermékben messze a jogszabályokban meghatározott határérték (20mg/kg) alatt van.
Eritritol - a cukorhelyettesítő
Az eritritol egy természetes, kalóriamentes édesítőszer, amely a cukor egészséges alternatívája. Ideális választás azok számára, akik szeretnék csökkenteni a cukorbevitelt anélkül, hogy az ízekből lemondanának. Az eritritol édesítőereje jelentős, ugyanakkor kalóriatartalma elenyésző.
Ez az édesítőszer a cukoralkoholok csoportjába tartozik, és természetes módon megtalálható bizonyos gyümölcsökben, például a szőlőben és a körtében. A gyártási folyamat során a szőlőcukorból készül, amely fermentálási folyamaton megy keresztül. Az eritritol emésztése során a szervezet nem használja fel, így szinte teljesen kiürül a testből, ami segít a vércukorszint stabilizálásában.
Az eritritol rendkívül sokoldalúan felhasználható: tökéletes édesítője lehet italoknak, süteményeknek és egyéb ételeknek is. Hő hatására megőrzi édesítőerejét, így sütéskor is bátran alkalmazható. Az eritritollal édesített ételek nemcsak ízletesek, hanem segítenek a tudatos táplálkozásban is, így ideális választás a modern étrendhez.
Barnacukor - Konyhai csoda
A barnacukor egy sokoldalú édesítőszer, amely számos konyhai alkalmazásra ideális. Gazdag ízével és egészségesebb tápanyagtartalmával egyre népszerűbb választás.
A barnacukor a cukornád természetes melaszából származik, amely megőrzi a cukor tápanyagtartalmát, így nemcsak édesít, hanem gazdag ásványi anyagokat is biztosít. Íze lágyabb, mint a fehér cukoré, és egyedi, karamellás aromája tökéletesen illik különféle ételekhez. Használhatjuk teasüteményekhez, süteményekhez, vagy akár a reggeli zabkásánk ízesítésére is.
A barnacukor a kulináris kreativitás határait is kitolja, hiszen különféle ízekkel, például vaníliával vagy citrusfélékkel párosítva izgalmas kombinációkat hozhatunk létre. Fedezd fel a barnacukor sokoldalúságát, és varázsolj ínycsiklandó ételeket az asztalra!





