A Prebio-C3.6 komplex nátrium-aszkorbátot tartalmaz, amely savközömbös, így érzékeny gyomorral élők számára is ideális lehet. Továbbá acerola- és cordyceps-kivonatot is tartalmazhat, amelyek szinergikus hatást fejthetnek ki.

Freyagena Prebio-C 3.6 por 216g leírása

Ajánlott mennyiség:
Ajánlott adagolás: 2-3x1 adag naponta, lehetőleg főétkezések során.

Hatóanyagok:
Élelmi rostok 2500 mg
C-vitamin 750 mg (9 NRV-940%)
Acerola-kivonat 200 mg
Cordyceps sinensis-kivonat 100 mg

Összetevők:
Almarost, gumiarabikum (100% acacia senegal), nátrium-aszkorbát, acerola-kivonat, cordyceps sinensis-kivonat (hernyógomba)

Figyelmeztetés:
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a változatos étrendet és az egészséges életmódot. Száraz, hűvös helyen és kisgyermekek elől elzárva tartandó.

Tárolás:
Mindig jól zárjuk vissza a tasakot és esetleg tartsuk hűtőszekrényben.

Gyártó és/vagy forgalmazó:
Nutribalance Kft.

Engedélyszám:
OGYÉI notifikált termék.

Átfogó ismertető:
A Prebio-C3.6 egy speciálisan érzékeny gyomorral élők számára kifejlesztett C-vitamin komplex, amely nátrium-aszkorbátot tartalmaz, így savközömbös tulajdonságú. Az acerola-kivonat természetes C-vitamin forrás lehet, míg a cordyceps sinensis-kivonat adaptogén hatásával támogathatja a szervezetet. A termék emellett magas rosttartalmú, amely hozzájárulhat az egészséges emésztés fenntartásához. Az összetevők szinergikus hatása révén a Prebio-C3.6 komplex segíthet a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében, az idegrendszer és az immunrendszer normál működésében, valamint a vas felszívódásának fokozásában.

A "Nagy Testvér" is gondoskodik prebiotikumról

Szervezetünknek égető szüksége van prebiotikumokra, amelyeket mesterségesen kevernek élelmiszeripari termékekbe. Persze természetes forrásból is bőven beszerezhetjük.

Bélflóránk egyensúlya nagyon fontos, hosszú távon akár életbe vágó egészségünk szempontjából. Baktériumok sokszor ezermilliárdjairól van szó, amelyek számtalan jótékony hatással vannak szervezetünkre. Ha "meggyengülnek", pusztulnak, elszaporodnak azok a káros baktériumok, amelyek számtalan betegség okozói lehetnek - bővebben a bélflóráról ide kattintva talál több információt.

A jótékony bacik érdekében elsősorban megfelelő táplálkozással tehetünk sokat, de erre valók a prebiotikumok is. Ezek olyan növényi rostok, nagy molekulasúlyú szénhidrátok, amelyek emésztetlenül jutnak át a tápcsatornán. Pontosabban a gyomron és a vékonybélen keresztül "sértetlenül" jutnak el a vastagbélbe, hogy ott kifejtsék áldásos tevékenységüket.

Ott ugyanis elősegítik a jótékony baktériumok - elsősorban lactobacillusok és bifidobaktériumok táplálkozását, növekedését, szaporodását. Ráadásul szelektíventeszik mindezt, hatásukra a nem kívánt baktériumfajok száma csökken. Prebiotikumok számos zöldség alkotóelemeként megtalálhatók, egyik legjelentősebb képviselőjük az inulin.

Ebből a szempontból a "Nagy Testvér" is gondoskodik rólunk: az élelmiszeripar számos termékhez adagol természetes anyagokból iparilag előállított prebiotikumokat. Elsősorban tejtermékekben, tápszerekben, tésztákban, sütőipari készítményekben, gabonapelyhekben, müzlikben találkozhatunk ezekkel a "jó oldalon álló" élelmiszeradalékokkal.

Prebiotikum - Az egészségmegőrzés kulcsa

A prebiotikumok az emésztőrendszer egészségét támogató anyagok, amelyek segítik a jótékony bélbaktériumok szaporodását. Fontosak a bélflóra egyensúlyának fenntartásában. Érdemes figyelmet fordítani rájuk az étrendünkben.

Ezek a természetes, rostban gazdag anyagok nemcsak az emésztési zavarok megelőzésében segítenek, hanem hozzájárulnak az immunrendszer erősítéséhez is. A prebiotikumok serkentik a jótékony bélflóra fejlődését, ezáltal javítják a bélműködést és a tápanyagok felszívódását. Rendszeres fogyasztásuk csökkentheti a különböző emésztőrendszeri betegségek kockázatát.
A prebiotikumok főbb forrásai közé tartoznak a teljes kiőrlésű gabonák, a zöldségek és a gyümölcsök. A változatos étrend részeként érdemes ezeket beépíteni a mindennapi táplálkozásba, hogy támogassuk bélflóránk védelmét és javítsuk általános egészségünket.

Prebiotikum por - természetes bélflóra támogató

A prebiotikum por természetes forrása a rostoknak, amelyek segítik a bélflóra egészségét. A jótékony baktériumok táplálásával hozzájárul a bélrendszer optimális működéséhez.

A prebiotikumok serkentik a jótékony baktériumok szaporodását, ami javítja a bélflóra összetételét és diverzitását. Ezen kívül segítenek a tápanyagok hatékonyabb felszívódásában és a bélműködés normalizálásában. A prebiotikum por rendszeres használata csökkentheti a puffadás és a székrekedés kockázatát.
Ez a por könnyen beilleszthető a mindennapi étrendbe, és egészséges alternatívát kínál a bélflóra támogatására. A prebiotikum por fogyasztása nemcsak az emésztést javítja, hanem hozzájárul általános egészségünkhöz is.