A Maitake gomba gazdag bioaktív vegyületekben, például poliszacharidokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, amelyek számos egészségügyi előnyt kínálnak. Az étrendbe történő beillesztése segíthet az immunrendszer erősítésében, a szervezet védekezőképességének növelésében és az általános egészség megőrzésében.
A bio maitake porunk halványbarna színű finom por, amely a maitake gomba termőtestéből, más néven grifola frondosa gomba terméséből áll.

A gombatest termőtesteit, amelyek szélessége elérheti a 100 cm-t is, leszedik, megszárítják, granulálják, majd finom porrá őrlik. A Japánban „A gombák királya” néven ismert gomba Ázsia erdeiben fák tövének és tuskók közelében, nagy csomókban nő, és az ázsiai hagyományos gyógyászatban évezredek óta használják.

Mint sok más gomba, a maitake is gazdag poliszacharidokban (a mi fajtánk 4%-os) és sok más ellenőrzött bioaktív vegyületben, amelyek valószínűleg számos egészségügyi előnyért felelősek, beleértve a flavonoidokat, vitaminokat és ásványi anyagokat.

Tápanyagok 100g porban:
Energia 1140 kJ/272 kcal
Zsír 2,8 g
– amelyben telített zsírsav 0,5 g
– amelyben egyszeresen telítetlen zsírsav 1,2 g
– amelyben többszörösen telítetlen zsírsav 1,0 g
Szénhidrát 28 g
– amelyben cukor 0,1 g
Rost 33 g
Összetevők:
100% bio maitake gomba (grifola frondosa, bokrosgomba).

A mi bio maitake porunk az egész gombából készül, az (EU) 2018/848 rendelet szerinti uniós biominősítéssel és a Soil Association által GB-ORG-05 kóddal a Nagy-Britanniai Biológiai Szabványok szerint tanúsított GB-ORG-05 kóddal.
Biomenü termékek »

Címkék:

biomenü