Tiltott vagy lila rizs! A fekete rizsnek a legmagasabb az antioxidáns-aktivitása, és több fehérjét tartalmaz, mint a barna rizs.
Biomenü Bio fekete rizs 500g leírása
A fekete rizs az Oryza sativa fajhoz tartozó rizsfajta. Tiltott vagy lila rizsnek is nevezik, mivel az ősi Kínában állítólag a fekete rizst olyan különlegesnek és táplálónak tartották, hogy a fogyasztása királyi családon kívül mindenki számára tiltott volt.
A fekete rizs jellegzetes fekete-lila színét az antocianin nevű pigmenttől kapja, amely erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.
Ma, enyhe, diós ízének, rágós állagának és számos táplálkozási előnyének köszönhetően a fekete rizs a világ számos konyhájában megtalálható. Bár nem annyira elterjedt, mint más rizsfajták, a fekete rizsnek a legmagasabb az antioxidáns-aktivitása, és több fehérjét tartalmaz, mint a barna rizs. A fekete rizs több, mint egy tápláló gabona. Mély lila színe főzéskor még a legegyszerűbb ételt is látványos, lenyűgöző étellé varázsolhatja.
Bio, Vegán, Természetes anyagokból, Nem besugárzott, Mesterséges ízesítőmentes, Mesterséges színezékmentes, Tartósítószermentes, BSE/TSE mentes, GMO mentes, Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, Allergénmentes, Gluténmentes, Telített zsírban szegény, Alacsony cukortartalmú, Élelmirost-forrás, Nátriummentes/Sómentes.
Egy adag = ízlés szerint. Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen.
Annak érdekében, hogy a rizs ne váljon gumiszerűvé főzés közben, javasoljuk, hogy főzés előtt öblítse le hideg víz alatt, hogy eltávolítsa a felületről a felesleges keményítőt. Keverje össze a rizst és a vizet vagy alaplét egy serpenyőben, közepes lángon. Minden csésze (180 gramm) nyers fekete rizshez használjon 300 ml vizet vagy alaplevet. Ha felforrt, fedje le, és állítsa a lángot alapra. Főzze a rizst 30-35 percig, vagy amíg a rizs megpuhul, rágós lesz, és az összes folyadékot felszívja. Vegye le a serpenyőt a tűzről, és hagyja állni a rizst 5 percig, mielőtt leveszi a fedőt. Tálalás előtt villával lazítsa fel a rizst.
Összetevők: 100% bio fekete rizs (Oryza sativa).
Átlagos tápértékek 100g termékben:
Energia: 1572kJ/375kcal
Zsír: 3,5g
amelyben telített zsírsav: 1,0g
Szénhidrát: 75,0g
amelyben cukor: 1,0g
Rost: 4,0g
Fehérje (protein): 8,0g
Só: 0,0g.
Fekete rizs - a tápláló szuperélelmiszer
A fekete rizs egy különleges és tápláló gabona, amely rengeteg egészségügyi előnnyel bír. Próbálja ki ezt a szuperélelmiszert! A fekete rizs, más néven „tilápiás rizs”, a hagyományos rizsfajták alternatívája, amely gazdag antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Színét az antociánok adják, amelyek jótékony hatással vannak a szív- és érrendszerre. A fekete rizs magas rosttartalma elősegíti az emésztést és a jóllakottság érzését.
Főzése során a fekete rizs 30-40 perc alatt elkészül, és gazdag, diós íze miatt sokféle ételhez felhasználható. Készíthet belőle ízletes köretet, salátát vagy akár desszertet is, amely különleges színt és ízt kölcsönöz az étkezéseknek. A fekete rizs nemcsak tápláló és finom, hanem látványos is, így bármilyen étkezést különlegessé varázsol.
Rizs - A hagyományos és modern ételek alapja
A rizs nem csupán egy hétköznapi alapanyag, hanem a világ különböző kultúráiban hagyományos ételek elkészítésének alapja. Főzés közben a rizs könnyen magába szívja a fűszerek és egyéb hozzávalók ízét, így gazdagítva az ételek ízvilágát.
A rizst sokféle módon lehet elkészíteni: főzve, párolva vagy akár sütve is. A rizottó, sushi vagy pilaf mind-mind ízletes étkezési lehetőségek, amelyekben a rizs központi szerepet játszik. A rizs ízletes köretként, de önálló ételként is megállja a helyét, ráadásul sokféle hozzávalóval variálható.
A rizs tápláló, energikus és könnyen emészthető, így ideális választás minden korosztály számára. A megfelelő tárolás mellett a rizs hosszú időn keresztül megőrzi frissességét, ezért mindig kéznél lehet a konyhában. Fedezd fel a rizs sokoldalúságát, és élvezd a változatos ételeket, amelyeket elkészíthetsz belőle!




