Az árpa a hideg mérsékelt öv legősibb és ma is legfontosabb gabonaféléje. Származási helye Tibet.

Mások ezeket vették

BiOrganik bio hántolt árpa 500g leírása

Tápanyagtartalom (100g-ban): Energiaérték: 1300 KJ / 311 kcal, Fehérje: 10g, Szénhidrát: 57g, Zsír: 1,8g, Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium. Vitamin: A, B1, B2, B3, B6, E.

Felhasználása: pl. kásának. Elkészítése: A magokat előzetesen háromszoros vízmennyiségben legalább 3-4 órára, de akár 1 napra is beáztatjuk. Ugyanabban a vízben főzzük egyenletesen kis tűzön 25-30 percig, majd lefedve közepesen meleg sütőben (100-120-as fokozat) hagyjuk dagadni (maximum fél-1 órát). Célszerű lágy vizet használni (szénsavmentes ásványvizet, szűrt vizet), mert ezzel jelentősen lerövidül a főzési idő. Jó tudni: a pirított árpa az otthoni tárolásnál jobban ellenáll az élősködőkkel szemben.

Hántolt árpa - finom és egészséges

A hántolt árpa egy ízletes és tápláló gabonaféle, amely gazdag tápanyagokban és rostokban. Kiváló alapanyaga lehet számos ételnek, érdemes kipróbálni.

A hántolt árpa a hagyományos árpa finomított változata, amely megőrzi a gabona jótékony tulajdonságait. Magas rosttartalma segít az emésztési problémák elkerülésében, és hozzájárul a bélflóra egészségéhez. Ezen kívül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, például B-vitaminokban, vasban és magnéziumban. A hántolt árpa rendszeres fogyasztása támogathatja a szív- és érrendszeri egészséget is.
Felhasználása sokrétű, hiszen készíthetünk belőle leveseket, salátákat, vagy akár főételeket is. Az íze kellemes, diós, amely jól harmonizál a zöldségekkel és fűszerekkel. Egyszerűen beilleszthető a napi étkezésekbe, így érdemes felfedezni az ízletes és egészséges lehetőségeit.