Ez a kalóriamentes édesítőszer eritritollal és sztíviával készült, így ideális választás cukorbetegek és diétázók számára. Az édesítőereje negyedannyi a hagyományos cukorhoz képest, mégis tökéletesen édesít.
Organika eritritol 1000g leírása
A termék dióféléket, glutént tartalmazó gabonát, kén-dioxidot vagy szulfitot tartalmazó anyagot, szezámmagot, szójababot, tejet, tojást vagy azokból készült termékeket felhasználó üzemben készült. Átlagos tápérték 100g termékben: energia: 83,68 kJ/20 kcal; fehérje: 0g; szénhidrát: 1g; zsír: 0g. Tárolás: tiszta, száraz, hűvös (5-25°C), hőingadozástól mentes, napfénytől védett helyen. A megbontott csomagolást használat után zárja le!
Figyelem: Az eritrit kis mennyiségben is mérgező lehet kutyáknál. Az eritritol természetes cukoralkohol. Kis mennyiségben megtalálható gombákban, körtében, dinnyében, szőlőben, és erjesztéssel készült ételekben: borban, szójaszószban, sajtban. Glikémiás index: 0. Felhasználás: Édesítő ereje 60-80%-a a közönséges cukorénak. Használhatják diabéteszben szenvedők, diétázok, fogyókúrázok és mindenki akinek fontos az egészsége. Nem okoz fogszuvasodást, mert a szájban található baktériumok nem tudják feldolgozni. Gátolja a gombaszaporodást, így candida diétások is fogyaszthatják.
Eritritol - a cukorhelyettesítő
Az eritritol egy természetes, kalóriamentes édesítőszer, amely a cukor egészséges alternatívája. Ideális választás azok számára, akik szeretnék csökkenteni a cukorbevitelt anélkül, hogy az ízekből lemondanának. Az eritritol édesítőereje jelentős, ugyanakkor kalóriatartalma elenyésző.
Ez az édesítőszer a cukoralkoholok csoportjába tartozik, és természetes módon megtalálható bizonyos gyümölcsökben, például a szőlőben és a körtében. A gyártási folyamat során a szőlőcukorból készül, amely fermentálási folyamaton megy keresztül. Az eritritol emésztése során a szervezet nem használja fel, így szinte teljesen kiürül a testből, ami segít a vércukorszint stabilizálásában.
Az eritritol rendkívül sokoldalúan felhasználható: tökéletes édesítője lehet italoknak, süteményeknek és egyéb ételeknek is. Hő hatására megőrzi édesítőerejét, így sütéskor is bátran alkalmazható. Az eritritollal édesített ételek nemcsak ízletesek, hanem segítenek a tudatos táplálkozásban is, így ideális választás a modern étrendhez.




