A morzsolt bio lestyán fűszernövényként erőteljes aromát ad leveseknek és főzelékeknek.

GreenMark bio morzsolt lestyán 10g leírása

Vegeta növénynek is hívják, szinte minden ételhez jó. Kis mennyiséget felhasználva is elérheti a kívánt harmonikus, lestyános ízt. Krumplilevesek, gulyások saláták, mártások, diétás ételek fűszere. Ízesítő szószok, ízesítő mártások alkotóeleme.Teaként is régóta használt fűszernövény. Jó gyomorerősítő, emésztést serkentő, illetve vizelethajtó hatásokkal rendelkezik. Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék.

Lestyán fűszer - Az ízletes titok

A lestyán fűszer egy különleges ízű és aromájú növény, amely a konyhai kreativitás egyik legjobb barátja. Friss és szárított formában is rengeteg ételben használható.

A lestyán (Levisticum officinale) az aromás növények családjába tartozik, és széles körben alkalmazzák a gasztronómiában. A lestyán levelei és gyökerei egyaránt ízesítőként funkcionálnak, és különleges, földes ízvilágot adnak az ételeknek. Friss állapotban a legintenzívebb ízt biztosítja, míg a szárított változata praktikus megoldás a téli hónapokban. Különösen jól illik húsételekhez, levesekhez és pörköltekhez.
A lestyán jótékony hatásai miatt is érdemes beépíteni az étrendünkbe; antioxidáns hatású, és segíthet az emésztési problémák enyhítésében. Próbáld ki a lestyánt a főzés során, és tedd még ízletesebbé ételeidet ezzel a különleges fűszerrel!

Lestyán - A fűszerek királya

A lestyán egy kiemelkedő fűszer, amely különleges ízével és aromájával gazdagítja az ételeket. A friss levelek és gyökerek széleskörű felhasználást biztosítanak a konyhában. Fedezd fel a lestyán csodáit!

A lestyán (Levisticum officinale) a zellerfélék családjába tartozik, és nemcsak ízletes, hanem egészséges is. A növény magassága akár 1,5 métert is elérhet, és jellemzően zöld, fényes levelei, valamint sárga virágai vannak. Az íze intenzív és különleges, így a lestyán kiválóan alkalmas levesek, pörköltek és egyéb ételek ízesítésére.
A lestyán gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, így támogatja az emésztőrendszert és javítja az étvágyat. Frissen a legjobb, hiszen ilyenkor megőrzi ízét és aromáját. A szárított lestyán is népszerű, és sok háztartásban megtalálható a fűszerpolcon. Érdemes kísérletezni vele, hiszen a lestyán íze könnyen feldobja a legegyszerűbb ételeket is.