Jelentős fehérjetartalma miatt kisgyermekek, várandós anyukák, sportolók és idősek, valamint vegetáriánusok étrendjébe illeszthető.
A csicseriborsó, vagy más néven bagolyborsó, egynyári növény, a görögök és a rómaiak már az ókorban ismerték és kedvelték. A terméshüvelyekben 1-3 mag található, melyek gömbölyűek, sárgás színűek.

Felhasználása: pástétomok, levesek, egytálételek készítéséhez. Indiában megfőzve curry-s ételekhez használják, vagy lisztté őrlik és nemzeti ételeket (pakorát, bádzsit) készítenek belőle.

Összetevők: csicseriborsó*

*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01

Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Elkészítése: Felhasználás előtt a csicseriborsót meg kell mosni, és 10-12 órára be kell áztatni. Az így előkészített magvak főzési ideje 60-90 perc.

Jó tudni: csíráztatásra alkalmas.

Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1297 kJ / 310 kcal
Zsír: 5,9 g
amelyből telített zsírsavak: 1,1 g
Szénhidrát: 44,3 g
amelyből cukor: 2,3 g
Rost: 15,5 g
Fehérje: 18,5 g
Só: 0,0925 g

Száraz, hűvös helyen tartandó!

Glutén- és allergénmentes üzemben csomagolva!

Bio és Gluténmentes
Biomenü termékek »

Címkék:

biomenü