A hajdina rostokban gazdag, igen értékes vitamin- és ásványi anyagforrás. Folsav, magnézium, kálium és cinktartalma kiemelendő, illetve B-vitamin tartalma a gabonákhoz hasonló.
Igen értékes vitamin- és ásványi anyagforrás. Folsav, magnézium, kálium és cinktartalma kiemelendő, illetve B-vitamin tartalma a gabonákhoz hasonló. Antioxidáns és flavonoid tartalma miatt a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében van szerepe. Ezeken kívül tartalmaz egy rutin nevű anyagot, amely erősíti a hajszálerek falát és javítja a vérkeringést. A vérnyomás szabályozásában is lehet szerepe.

A hajdina nem tartalmaz glutént.

FELHASZNÁLÁS:
Kb. kétszeres mennyiségű vízben vagy zöldséglében 20 perc alatt készre főzzük.

Leginkább köretként vagy kásaként fogyasztják, de készíthető belőle levesbetét (gombóc), fasírt és felhasználható töltött zöldségek készítéséhez is.

A fűszerek közül jól illik hozzá a bazsalikom és a curry.

ÖSSZETÉTEL:
Összetevők: hajdina*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Energiaérték: 1436 kJ / 343 kcal
Zsír: 3,4 g
amelyből telített zsírsavak: 0,7 g
Szénhidrát: 71,5 g
amelyből cukor: 0 g
Rost: 10 g
Fehérje: 13,3 g
Só: 0,01 g

TOVÁBBI TUDNIVALÓK:
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett időpontig.
Biomenü termékek »

Címkék:

biomenü