Az umeboshi japán szilvából készült sós-savanyú püré fermentált, erőteljes ízvilágú fűszeres alapanyag.
Clearspring bio umeboshi szilva püré 150g leírása
Az umebosi egy különleges, japánból származó szilvafajta, amelyet megszárítottak, tengeri sóval pácoltak és 1-3 évig érleltek. Általában siszó-levéllel érlelik együtt, ez magyarázza jellegzetes piros színét. Az umebosi ehető magában is, vagy gabonafélék és zöldségek ízének javítására használják. Az umebosi-pépből fanyar, csípős ízű öntet vagy mártás és tea is készíthető. Az umebosiban harmonikus egyensúlyban vannak a jin és a jang tényezők. Az umebosi erősíti a beleket, és mindenfajta rákban szenvedők rendszeresen fogyaszthatják.
Szilva lekvár - A gyümölcsös kényeztetés
A szilva lekvár egy ízletes és tápláló csemege, amely mindenki kedvence. Gazdag gyümölcsös íze és sűrű állaga különlegessé teszi a reggelit vagy a desszerteket. A szilva lekvár minden falatban érezhető.
A készítési folyamat során a friss szilvát alaposan megmossák, majd főzni kezdik, hogy kiemeljék annak természetes édességét. A főzés során hozzáadják az édesítőt, ami fokozza a gyümölcs ízét, és segít elérni a vágyott sűrűséget. Az elkészült lekvár hűtőszekrényben tárolva hosszú ideig megőrzi minőségét, így bármikor élvezheti.
A szilva lekvár nemcsak finom, hanem egészséges is, tele van vitaminokkal. Használhatjuk reggelire, desszertként, vagy akár sós ételek kísérőjeként is. Engedje meg, hogy a szilva lekvár varázsa minden étkezést különlegessé tegyen!
Szilva - A vitaminbomba
A szilva egy ízletes és tápláló gyümölcs, amely számos jótékony hatással bír. A vitaminok és ásványi anyagok gazdag forrása, ezért érdemes beépíteni az étrendünkbe. Remek választás nyáron!
A szilva különböző fajtái, mint a kék, sárga és piros, mind különböző ízeket és textúrákat kínálnak. Az antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, friss szilva nemcsak a nyári hónapok kedvence, hanem a télire elrakott lekvárokban is megjelenik. A gyümölcs segít a bélműködés javításában, és jótékony hatással van a szív- és érrendszerre.
Ezen túlmenően a szilva kiváló hidratáló hatású, ami hozzájárul a bőr szépségének megőrzéséhez. Fogyasztása javasolt frissen, de ízletes kiegészítője lehet süteményeknek, salátáknak is. Ne hagyja ki ezt a sokoldalú gyümölcsöt a napi étrendjéből!




