400 g-os prémium feketeáfonya lekvár mézzel és cukorral az egészséges élelmiszerek kedvelőinek.

Fertődi áfonya lekvár 400g leírása

Áfonya lekvár mézzel. A mézes áfonyalekvár talán a legkedveltebb és legkeresettebb lekvárunk. Az áfonya kellemesen kesernyés- savanykás íze jól harmonizál a mézzel. Nagyon finom húsok mellé, de süteményekbe, vagy egy lekváros kenyéren fogyasztva is kellemes. A lekvár magában hordozza a feketeáfonya minden kedvező tulajdonságát, így nemcsak gasztronómiai, de egészségvédő hatását is élvezhetjük, magas a káliumtartalma, ezért szív és érvédő hatású, "fekete inzulinnak" is nevezik, mert csökkenti a vércukorszintet, sötét színanyagai miatt magas az antioxidáns tartalma, baktericid hatása miatt a húgyutakban megakadályozza az e-coli megtelepedését, látásjavító gyümölcsnek is nevezik, mert magas az A-vitamin, és a karotinoid tartalma, magas a kálium, vas, magnézium, C, B, vitamin tartalma, immunerősítő. Kell-e ennél több jót mondani egy lekvárról? Eredeti fertődi recept alapján készült áfonyalekvárunk nem tartalmaz semmilyen mesterséges színezéket illetve tartósítószert.

Kékáfonya - a tápláló bogyó

A kékáfonya egy apró, de annál értékesebb gyümölcs, amely gazdag tápanyagokban és antioxidánsokban. Fedezze fel a bogyó egészségmegőrző tulajdonságait!

A kékáfonya (Vaccinium) nemcsak finom, hanem sokféle jótékony hatással is bír. A gyümölcs tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és rostokkal, így hozzájárul a szervezet egészséges működéséhez. Az antioxidánsok, különösen az antocianinok, védik a sejteket a szabadgyökök káros hatásaitól, ezáltal segítve a krónikus betegségek megelőzését. A kékáfonya rendszeres fogyasztása javíthatja az agyműködést és a memóriát is.
A kékáfonya sokoldalú, felhasználható különböző ételekben, italokban. Salátákhoz, joghurtokhoz adva, vagy akár egy finom smoothie alapjaként is remek választás. Ne habozzon, és tapasztalja meg a kékáfonya jótékony hatásait a mindennapokban!

Kékáfonya lekvár - ízletes és tápláló

A kékáfonya lekvár egy édes és savanykás ízvilágú finomság, amely remek választás mindennapi csemegeként.

A kékáfonyában található vitaminok és antioxidánsok miatt nemcsak finom, hanem rendkívül tápláló is. Az elkészítése során a friss kékáfonyát cukorral és citromlével főzik össze, amely kiemeli a gyümölcs természetes ízét. A lekvár ideális reggeli kiegészítő, de desszertként, süteményekhez vagy éppen sajtok mellé is tökéletesen illik. Minden falat egy új ízélmény!