A fekete rizs rövid szemű és magas rosttartalmú rizsfajta.

Alce Nero bio fekete rizs 500g leírása

Íze miatt alkalmas sós és édes ételek készítéséhez is. Szénhidrátban szegény, azonban rostban, vitaminokban (A-, B6-, E-vitamin) és ásványi anyagokban (kálium, kalcium, magnézium, vas, foszfor, nátrium) gazdag. Felhasználás: ajánlott rizsételek, sushi és desszertek készítéséhez. Főzés előtt a szemek feketék, kifőzve viszont sötétlilává válnak. Tápanyagtartalom 100 g termékben: Energia: 1411 kJ/337 Kcal, zsírok: 1,9 g -amelyből telített zsírsavak: 0 g, szénhidrátok: 77 g -ebből cukrok: 1,2 g, rost: 1,8 g, fehérjék: 7,5 g, só: 0,02 g.

Fekete rizs - a tápláló szuperélelmiszer

A fekete rizs egy különleges és tápláló gabona, amely rengeteg egészségügyi előnnyel bír. Próbálja ki ezt a szuperélelmiszert! A fekete rizs, más néven „tilápiás rizs”, a hagyományos rizsfajták alternatívája, amely gazdag antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Színét az antociánok adják, amelyek jótékony hatással vannak a szív- és érrendszerre. A fekete rizs magas rosttartalma elősegíti az emésztést és a jóllakottság érzését.

Főzése során a fekete rizs 30-40 perc alatt elkészül, és gazdag, diós íze miatt sokféle ételhez felhasználható. Készíthet belőle ízletes köretet, salátát vagy akár desszertet is, amely különleges színt és ízt kölcsönöz az étkezéseknek. A fekete rizs nemcsak tápláló és finom, hanem látványos is, így bármilyen étkezést különlegessé varázsol.

Rizs - A hagyományos és modern ételek alapja

A rizs nem csupán egy hétköznapi alapanyag, hanem a világ különböző kultúráiban hagyományos ételek elkészítésének alapja. Főzés közben a rizs könnyen magába szívja a fűszerek és egyéb hozzávalók ízét, így gazdagítva az ételek ízvilágát.

A rizst sokféle módon lehet elkészíteni: főzve, párolva vagy akár sütve is. A rizottó, sushi vagy pilaf mind-mind ízletes étkezési lehetőségek, amelyekben a rizs központi szerepet játszik. A rizs ízletes köretként, de önálló ételként is megállja a helyét, ráadásul sokféle hozzávalóval variálható.
A rizs tápláló, energikus és könnyen emészthető, így ideális választás minden korosztály számára. A megfelelő tárolás mellett a rizs hosszú időn keresztül megőrzi frissességét, ezért mindig kéznél lehet a konyhában. Fedezd fel a rizs sokoldalúságát, és élvezd a változatos ételeket, amelyeket elkészíthetsz belőle!