Vegetáriánus, vega étrendbe is beilleszthető növényi termék!

Biogold Omega 3-6 étolaj - hidegen sajtolt 500ml leírása

Táplálkozási szempontból nem csak az elfogyasztott telített és telítetlen zsírsavak aránya fontos, hanem különös jelentősége van a telítetlen zsírsavakon belül az Omega-3 és Omega-6 zsírsavak arányának is. Míg a telített-telítetlen zsírsavak aránya már régóta ismert problémákat okoz, azt csak néhány éve tudjuk biztosan, hogy különös jelentősége van a telítetlen zsírsavakon belül az Omega-3 - Omega-6 arányának.

A civilizált világban szokásos étrend 1:10-1:30 arányban tartalmazza ezt a két fajta zsírsavat. Az összes elfogyasztott Omega-3 zsírsav mennyisége napi 1-1,5 g körül lenne ideális.

A legfontosabb esszenciális Omega-6 zsírsav a linolsav, mely nagy mennyiségben található a napraforgó olajban. Az esszenciális Omega-3 zsírsavak közül az α-linolénsav a legjelentősebb. Omega-3 zsírsavakban gazdag a lenolaj, a repceolaj, a dióolaj, és a mogyoró olaj. A hazai lakosság - az állati zsiradékok mellett - elsősorban a nagy mennyiségű Omega-6 zsírsavat (linolsav) tartalmazó napraforgó olajat fogyasztja, az Omega-3 zsírsavakban gazdag olajféleségek (halolaj, olajos magvak) fogyasztása alacsony, így a lakosság Omega-3 zsírsav ellátottsága alacsony.

Ennek növelése, azaz az Omega-3 és Omega-6 zsírsavak optimális arányának biztosítása szempontjából nagy jelentőségű a Biogold Omega 3-6 étolaj.

Összetevők: hidegen sajtolt, szagtalanított napraforgó, repce, szőlőmag olaj.

Repceolaj - tápláló és ízletes olaj

A repceolaj egy tápláló és ízletes olaj, amely gazdag egészséges zsírsavakban. Ideális választás a főzéshez, sütéshez és salátákhoz. Fedezd fel a repceolaj jótékony hatásait!

A repceolaj a repce növény magjából készül, amelyet hideg sajtolással nyernek ki. E folyamat során megőrzi jótékony tápanyagait, mint például az omega-3 és omega-6 zsírsavakat. Semleges íze miatt a repceolaj bármilyen ételhez tökéletesen illeszkedik, legyen szó főtt ételekről vagy friss salátákról.
A repceolaj antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek segíthetnek a sejtek védelmében, és hozzájárulhatnak a szív- és érrendszeri egészség megőrzéséhez. A változatos étrend részeként a repceolaj fogyasztása javasolt, hiszen nemcsak ízletes, hanem a szervezet számára is jótékony hatású.

Napraforgómagolaj - a természetes ízélmény

A napraforgómagolaj egy népszerű és sokoldalú választás az egészséges főzéshez. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, ideális sütéshez és salátákhoz.

Ez az olaj a napraforgó magjából készül, és különösen értékes E-vitamin forrás. Az E-vitamin antioxidáns hatású, segít megvédeni a sejteket a káros szabadgyököktől, így hozzájárul az általános egészséghez. A napraforgómagolajban található omega-6 zsírsavak jótékony hatással vannak a szív- és érrendszerre, valamint a bőr egészségére. A semleges ízének köszönhetően szinte bármilyen ételhez jól illeszkedik.
Kiválóan alkalmas sütéshez, főzéshez, valamint saláták és öntetek készítésére. Magas füstpontja miatt biztonságosan használható akár hőkezelés során is, így nem veszít tápanyagtartalmából. A napraforgómagolaj tehát egy kiváló választás mindazok számára, akik egészséges és ízletes ételeket szeretnének készíteni.

Napraforgó étolaj - a természet íze

A napraforgó étolaj egy természetes zsiradék, amely tökéletes választás az egészséges táplálkozáshoz. Ideális minden étkezéshez.

A napraforgó étolaj gazdag omega-6 zsírsavakban, amelyek elengedhetetlenek a szervezet számára, és hozzájárulnak a szív- és érrendszeri egészség megőrzéséhez. A semleges ízének köszönhetően ideális sütéshez, főzéshez és salátákhoz is. Az olaj E-vitamin tartalma erős antioxidáns, amely segít megvédeni a bőrt és a sejteket a káros hatásoktól.
A napraforgó étolaj könnyen emészthető, és bármilyen étrendbe beilleszthető. Használj napraforgó étolajat a konyhában, és élvezd a természet ízét az ételeidben!

Napraforgómag - A sokoldalú táplálék

A napraforgómag sokoldalú és tápláló élelmiszer, amely gazdag tápanyagokban. Ideális választás az egészséges életmódot követők számára. Próbálja ki különböző formákban!

A napraforgómag tele van egészséges zsírokkal, fehérjével és ásványi anyagokkal, mint a magnézium és a cink. Ezek az összetevők hozzájárulnak a szív egészségének megőrzéséhez, és segítik a szervezet regenerálódását. Ráadásul a napraforgómag rosttartalma elősegíti a bélműködést, így jótékony hatással van az emésztésre is. A napraforgómag különösen népszerű a vegetáriánusok és vegánok körében, mivel kiváló növényi fehérjeforrás.
Felhasználási lehetőségei szinte végtelenek: önálló snackként, müzlibe, salátákba, vagy akár házi készítésű energiaszeletekhez is adható. A napraforgómag nemcsak finom, hanem tápláló választás, amely segít elérni az egészséges életmódot. Élvezze Ön is a napraforgómag jótékony hatásait minden nap!