Vegetáriánus, vega étrendbe is beilleszthető növényi termék!

500 ml-es hidegen sajtolt étolaj; Biogold termék sütéshez-főzéshez.

Táplálkozási szempontból nem csak az elfogyasztott telített és telítetlen zsírsavak aránya fontos, hanem különös jelentősége van a telítetlen zsírsavakon belül az Omega-3 és Omega-6 zsírsavak arányának is. Míg a telített-telítetlen zsírsavak aránya már régóta ismert problémákat okoz, azt csak néhány éve tudjuk biztosan, hogy különös jelentősége van a telítetlen zsírsavakon belül az Omega-3 - Omega-6 arányának.

A civilizált világban szokásos étrend 1:10-1:30 arányban tartalmazza ezt a két fajta zsírsavat. Az összes elfogyasztott Omega-3 zsírsav mennyisége napi 1-1,5 g körül lenne ideális.

A legfontosabb esszenciális Omega-6 zsírsav a linolsav, mely nagy mennyiségben található a napraforgó olajban. Az esszenciális Omega-3 zsírsavak közül az α-linolénsav a legjelentősebb. Omega-3 zsírsavakban gazdag a lenolaj, a repceolaj, a dióolaj, és a mogyoró olaj. A hazai lakosság - az állati zsiradékok mellett - elsősorban a nagy mennyiségű Omega-6 zsírsavat (linolsav) tartalmazó napraforgó olajat fogyasztja, az Omega-3 zsírsavakban gazdag olajféleségek (halolaj, olajos magvak) fogyasztása alacsony, így a lakosság Omega-3 zsírsav ellátottsága alacsony.

Ennek növelése, azaz az Omega-3 és Omega-6 zsírsavak optimális arányának biztosítása szempontjából nagy jelentőségű a Biogold Omega 3-6 étolaj.

Összetevők: hidegen sajtolt, szagtalanított napraforgó, repce, szőlőmag olaj.

Biogold termékek »