500 ml-es tamari szójaszósz; BiOrganik termék az egészséges élelmiszerek kedvelőinek.

Tápanyagtartalom (100 g-ban): Energia: 466 kJ/110 Kcal, zsír: 0 g -amelyből telített zsírsavak: 0 g, szénhidrát: 14,9 g -amelyből cukor: 4,5 g, rost: 0 g, fehérje: 12,5 g, só: 16 g.

Összetevők: víz (42%/) zsírtalanított szójabab (42%) só (16%).

A japán "tamari" szó a "tamaru" szóból származik, aminek jelentése felhalmozódik. Eredetileg ez az a folyadék, amit a teljesértékű szójababból gyűjtenek össze a miso (lágy, sós ízű pép, ételízesítsre használják) előállítása során. A fő különbség a tamari és a shoyu között, hogy a tamari nem tartalmaz búzát. A tamari kiváló só helyettesítő és ételízesítő. Ma, modern technológiákkal a következőképpen készül: a szójababot hőkezelik, összetörik, elkeverik, majd só és víz hozzáadása mellett fermentációs kultúrákkal (koji) oltják be. A tartályokban 6 hónapig érlelődik a készítmény, majd leszűrik, kicsapatják, pasztörizálják és kiszerelik. Felhasználása: ideális saláták ízesítésére, levesek, szószok, tészták, zöldségek fűszerezéséhez. Nem génmanipulált termék.

Biorganik termékek »
Naturmind termékek »