A fekete szezámmag ásványi anyagokban gazdag magféle, amely salátákhoz, süteményekhez is kiváló.

Naturmind fekete szezámmag 250g leírása

A fekete szezámmag (sesamum indicum l) hasonló az ismertebb fehér szezámmaghoz. A fekete szezámmag és a barna (arany) szezámmag nem hántolt, míg a fehér színű szezámmag hántolt. A világosabb színű szezámmagot inkább nyugat és közel keleten használják, míg a fekete szezámmag a távol keleten népszerűbb. A fekete és a fehér szezámmag együtt is használhatók az ételek vonzó színfoltjaként. A szezámmag gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, valamint számos előnyös egészségügyi hatásuk van. A fekete szezámmag kb. 60%-kal több kalciumot tartalmaz, mint a hántolt (fehér) szezámmag. A szezámmag származási helye valószínűleg india. A híres "szezám tárulj" mondás, onnan származik, mikor a megérett szezámmag szétpattan. Afrikában a szezámmagot "benne"-nek hívják és egyaránt használják magára a magra és a belőle készült olajra is. A szezámmag több ezer éve létezik, sőt mondják azt is, hogy amikor az istenek a világot teremtették szezám bort ittak. A fekete szezámmagnak ízletesebb és erősebb aromája van, mint a fehér vagy barna szezámmagnak. A pirított fekete szezámmagban felszabadulnak az értékes anyagok, valamint az íze is jellegzetesebb. Olajtartalma magas 40%-60% között van. A belőle készült olajnak jellegzetes íze van, gazdag antioxidánsokban, ami által hosszabb az eltarthatósági ideje. A magok is hosszú ideig eltarthatók és tovább ellenállnak az avasodásnak. Magas a fehérjetartalmuk is 35%-50% között van.

Szezámmag - Az ízletes és tápláló kiegészítő

A szezámmag egy apró, de erőteljes táplálékforrás, amely számos egészségi előnnyel bír. Fogyasztása hozzájárul a szív- és érrendszeri egészséghez, és gazdag tápanyagokban. A szezámmag ideális választás a mindennapi étkezésekhez.

A szezámmag gazdag ásványi anyagokban, például kalciumban, magnéziumban és rézben, amelyek elengedhetetlenek a test megfelelő működéséhez. Emellett omega-3 és omega-6 zsírsavakat is tartalmaz, amelyek segítik a szív egészségének megőrzését. A szezámmag antioxidánsai támogatják a bélflóra egészségét és hozzájárulnak a gyulladások csökkentéséhez.
Az ételekhez való adása rendkívül egyszerű: szórhatjuk salátákra, keverhetjük joghurtba, vagy használhatjuk pékárukhoz. A szezámmag íze és tápanyagtartalma miatt remek választás mindenki számára, aki szeretne egészségesebben étkezni.

Szezámmag köret

A szezámmag köret egy ízletes és tápláló kiegészítő, amely különböző ételek mellett remekül érvényesül. Gazdag ásványi anyagokban, így hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Próbáld ki!

Ez a köret sokoldalúságának köszönhetően szinte bármilyen étkezéshez illik. A szezámmag tele van jótékony tápanyagokkal, mint a kalcium, magnézium és antioxidánsok, amelyek segítenek a szervezet egészségének megőrzésében. Az íze diós és gazdag, ami különlegessé teszi az ételeket. Pörkölve kicsit intenzívebb ízélményt nyújt, míg nyersen friss ízt ad a salátáknak.
A szezámmag köret jól illik a húsételekhez, zöldségekhez és tésztákhoz is. Használhatod szórva az ételek tetején, hogy egy kis extra ízt és táplálékot adj nekik. A szezámmag köret egy egészséges és finom választás minden étkezéshez!