100 g-os gluténmentes kukorica tallér; Nett Food termék az egészséges élelmiszerek kedvelőinek.

Tápérték 100 g termékben: Energia: 1627 kJ/385 Kcal, fehérje: 8,7 g, szénhidrát: 76,5 g, zsír: 3,9 g, rost: 4,3 g, só: 0,98 g.

Ajánljuk gluténérzékenyeknek étkezési célra! élettani hatása miatt érdemes fogyasztanunk, vitamindús, finom táplálék. A kukorica az egyik legnépszerűbb gabona, sokan, sokféleképpen fogyasztják. Bár a kukorica a pázsitfűfélék családjába tartozó gabona, külleme mégis merőben eltér a többi, e csoportba tartozó növénytől. 5-7 ezer éve termesztik, az indiánok ősi eledele. Európába Kolumbusz Kristóf hozta el, és spanyol közvetítéssel terjedt el a kontinensen, majd ázsiában is. Hazánkba törökországból érkezett. Egyik fontos táplálkozás-élettani jelentőségét magas fehérje- és szénhidráttartalma adja. A cukortartalom a zsenge kukoricában a legmagasabb. A benne rejlő fehérje mennyisége a hüvelyesekhez hasonlóan magas, zsírtartalma viszont négyszerese a zöldborsónak. TöbB-vitamint, elsősorban B1, B2, B3, C és E-vitamint tartalmaz, ennél fogva szerepe van az idegrendszer ép működésében, a bőr védelmében, az anyagcsere megfelelő működésében, a csontok, fogak és vérerek egészségének megőrzésében. A benne rejlő ásványi anyagok közül kalcium, magnézium, kálium, vas, cink és a réz említhető, melyek az optimális szív- izom- és bélműködést segítik. A kalcium csontjainkat, a cink az immunrendszerünket erősíti és védi bőrünket. Hazánk területén az őrségben található a legtöbb tradicionális kukorica alapú étel, erdélyben pedig kedvelt népi eledel a puliszka. Nagyanyáink leggyakrabban prószát, gánicát, dödöllét és kukoricás kenyeret készítettek belőle. Mivel gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják. A fűszerek közül jól illik hozzá a kakukkfű, a szurokfű, a rozmaring és a majoránna.

Nett Food termékek »

Címkék:

nett food