A termék előcsíráztatott bio lenmagot tartalmaz, magas rosttartalommal, hidegen szárított formában.
Aby's bio csíráztatott lenmag 250g leírása
Az Omega-3 megnevezés a többszörösen telítetlen zsírsavak egyik csoportját jelöli. Az Omega-3 zsírsavak fontos szerepet játszanak a szervezet számos élettani folyamatában. A lenmagban található alfa-linolénsav (ala) fogyasztása hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához. A kedvező hatás 2 g alfa-linolénsav (ala) bevitelével érhető el. A telített zsírsavak: telítetlen zsírsavakkal [egyszeresen telítetlen zsírsavakkal és többszörösen telítetlen zsírsavakkal] való helyettesítése az étrendben hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához. Hazánkban az Omega-3 (alfa-linolén) és Omega-6 (linolsav) optimális aránya erősen eltolódott az Omega-6 zsírsavak irányába. A lenmag termék tartalmaz továbbá fitohormonokat (lignan)
Omega-3 - egészségmegőrző hatások
Az Omega-3 zsírsavak nélkülözhetetlenek a szervezetünk számára, mivel számos jótékony hatással bírnak. Ezek a zsírsavak hozzájárulnak a szív- és érrendszeri egészséghez, valamint a mentális funkciók fenntartásához. Az Omega-3 zsírsavakat érdemes rendszeresen fogyasztani.
A legfontosabb Omega-3 zsírsavak közé tartozik az EPA és a DHA, amelyek főként tengeri halakban találhatóak, míg az ALA növényi forrásokban, mint például a lenmagban és a dióban található. Számos kutatás bizonyította, hogy az Omega-3 zsírsavak rendszeres fogyasztása csökkentheti a gyulladásokat, javíthatja a bőr állapotát, valamint segíthet a szívbetegségek megelőzésében. Ezen kívül a mentális egészség szempontjából is fontosak, mivel hozzájárulhatnak a depresszió és a szorongás csökkentéséhez.
A megfelelő Omega-3 bevitel elengedhetetlen a kiegyensúlyozott étrend részeként. A halak, olajos magvak és algák fogyasztásával biztosíthatjuk a szükséges mennyiséget. A tudatos táplálkozás mellett érdemes figyelni a különböző Omega-3 források változatos beépítésére az étrendünkbe, hogy hosszú távon megőrizzük egészségünket és vitalitásunkat.
Lenmagcsíra - Természetes táplálék a mindennapokhoz
A lenmagcsíra egy természetes táplálék, amely gazdag tápanyagokban. Ideális választás a tudatos táplálkozást követők számára.
A lenmagcsíra a lenmag csíráztatásából származik, és tele van esszenciális zsírsavakkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Kiváló forrása az omega-3 zsírsavaknak, amelyek segítenek a szív- és érrendszer védelmében. A csíra emellett gazdag rostokban is, ami elősegíti az emésztést és a bélflóra egészségét.
A lenmagcsíra felhasználása rendkívül egyszerű: salátákhoz, szendvicsekhez vagy smoothie-khoz adva könnyen beépíthetjük az étrendbe. Élvezd a lenmagcsíra jótékony hatásait, és tedd változatosabbá étkezéseidet!
Lenmag - Egészség a természetből
A lenmag egy apró, de rendkívül tápláló mag, amely sok egészségügyi előnnyel rendelkezik. Gazdag omega-3 zsírsavakban és rostokban, így érdemes beilleszteni az étrendbe. Egyszerűen felhasználható a mindennapi ételekben.
A lenmag kiváló forrása az esszenciális zsírsavaknak, amelyek segítik a szív- és érrendszer egészségét. Ezen kívül a magban található rostok hozzájárulnak a jó emésztéshez és a bélflóra egyensúlyához. Az őrölt lenmagot könnyedén hozzáadhatjuk smoothie-khoz, joghurtokhoz, salátákhoz vagy sütikhez, így változatosan élvezhetjük jótékony hatásait.
A lenmag antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek segíthetnek a gyulladások csökkentésében és a sejtek védelmében. Rendszeres fogyasztásával támogathatjuk az immunrendszert és hozzájárulhatunk a hormonális egyensúly fenntartásához. A lenmag tehát nemcsak tápláló, hanem ízletes és sokoldalú választás is az egészséges táplálkozásban.
A nők doktora ez a gyógynövény
Enyhíti a hüvely- és méhgyulladást, csökkenti a menstruációs vérzést és görcsöket. Javítja az emésztést, csillapítja a migrént, a cickafark mindenhol beválik, ahol görcsoldásra vagy gyulladáscsökkentésre van szükség.
A közönséges cickafark az őszirózsafélék családjába tartozó évelő növény, legelőkön, réteken, szántókon, erdőkben, útszéleken gyakori egész Európában és Ázsiában. Egészen biztos, hogy mindannyiunk számára ismerős ez a lándzsás levelekkel rendelkező, jellegzetes fehér virágzatú növény, legfeljebb nem tudjuk, hogy ő a cickafark. Gyakoriságát jelzi számos népi elnevezése is, a teljesség igénye nélkül: cickóró, cickafarkkóró, egérfarkúfű, patikai ezerlevelűfű, pulykafű.
Az ókortól alkalmazzák gyógyításra, napjainkban is minden olyan területen javasolható, ahol gyulladáscsökkentésre, görcsoldásra van szükség – ezért is nevezik sokszor a nők doktorának. A cickafark:
- gyulladáscsökkentő hatása folytán főként hüvely- és méhgyulladásra, nyálkahártya- és fogínygyulladásra használható;
- csökkenti a menstruációs vérzést és görcsöket;
- vérzéscsökkentő, sebösszehúzó, sebgyógyító hatású;
- javítja az emésztést, alkalmas hasi fájdalmak, puffadás kezelésére;
- segítséget nyújt migrénes roham esetén;.
- gyógyítja a húgyúti és légzőszervi megbetegedéseket;
- kezeli a vérző aranyeret;
- enyhíti a légzőszervi megbetegedések tüneteit.
Elsősorban teaként alkalmazhatjuk, de egyes esetekben inhalálásra vagy ülőfürdőként is beválik, külsőleg és belsőleg is alkalmazható. A közönséges cickafark annyira sokoldalú gyógynövény, hogy sokak szerint a házipatika elengedhetetlen tagjává kell válnia.
Omega-3 por - a vitalitás záloga
Az Omega-3 por egy természetes táplálékkiegészítő, amely hozzájárulhat a vitalitás megőrzéséhez. Segít a gyulladások csökkentésében és az energiaszint növelésében. Érdemes kipróbálni!
Az Omega-3 zsírsavak, mint az EPA és DHA, kulcsszerepet játszanak a test egészségének fenntartásában. A por formájában rendkívül egyszerűen beépíthető az étrendbe, így ideális megoldás mindenki számára, aki szeretné fokozni a vitalitását. A rendszeres Omega-3 fogyasztás nemcsak a szív- és érrendszeri egészség javításában segít, hanem hozzájárul a bőr és a haj egészségéhez is. A por könnyen keverhető különböző ételekhez, így nemcsak tápláló, hanem ízletes is.
Az Omega-3 por különösen hasznos lehet az aktív életmódot folytatók számára, hiszen energikusabbá és ellenállóbbá teszi a szervezetet a stresszes időszakokban. Ezen kívül a por formájú Omega-3 zsírsavak segíthetnek a gyulladások csökkentésében, így támogathatják a regenerálódást is. A megfelelő mennyiségű Omega-3 bevitele tehát valóban hozzájárulhat a mindennapi vitalitásunkhoz.




