A darált mák kiváló kalcium- és rostforrás, támogatja a csontozat és az emésztőrendszer működését.

BackMit darált mák 200g leírása

Tápérték 100 g termékben: Energia: 2140 kJ/515 Kcal, zsír: 37 g -amelyből telített zsírsavak: 3,6 g, szénhidrát: 22 g -amelyből cukrok: 4,3 g, fehérje: 21 g, só: <0,08 g.

Összetevők: darált mák. Glutént, tojást, tejet, földimogyorót, szóját, dióféléket és szezámmagot is felhasználó üzemben készült.

A BackMit darált mák bevizsgált alapanyagból készült. A mákot évente egyszer szüretelik, és szakszerűen tárolják. Csakis jó minőségű alapanyagból készül, melyet akkreditált laboratóriumi vizsgálatokkal ellenőrzünk. Az alapanyagot ellenőrzött, természetes eljárás teszi hosszan eltarthatóvá, mely során darálják, és csomagolják. A hosszú minőségmegőrzési időt kiváló minőségű, speciális fényvédő csomagolóanyagunknak köszönhetően tudjuk garantálni. A modern háziasszony sok időt takaríthat meg a BackMit darált mák használatával, valamint kiegészítheti receptjeit a saját elképzeléseivel. Márka információk: a BackMit család részei még a darált dió, mogyoró, mandula ugyanúgy mint a BackMit kész dió- és máktöltelékek. Tovább kandírozott gyümölcsök mint aranzini, sütőkeverék, cseresznye és citronát. BackMit sorozatunkból egyetlen termék sem tartalmaz tartósítószert!BackMit-tel öröm a sütés!

A mák gyógyszer

Kevesen gondolnak a mákra, mint gyógynövényre, pedig közvetlenül fogyasztva, olaját használva is számos pozitív élettani hatással bír. 

A mákgubóból nyert morfium számos gyógyszer alapanyaga, ám a növény közvetlen fogyasztásra szánt, érett magjában már csak nyomokban tartalmaz alkaloidákat. Értékes vitaminokból és ásványi anyagokból azonban annál többet - és nagy mennyiségben. Vitaminok: B1-, B2-, B6- és E-vitamin. Ásványi anyagok: foszfor, kalcium, kálium, vas, cink

Lássuk, mennyire hasznos:

Linolén savat is tartalmaz, ami ekcéma kezelésére alkalmas, emellett kiválóan ápolja és hidratálja a bőrt. 

Mák étkezési - A természetes táplálék

Az étkezési mák a természet ajándéka, tele van tápanyagokkal és ízekkel. Kiválóan beilleszthető különféle ételekbe. Fedezd fel a mák sokoldalúságát! A mák étkezési változata egyedülálló tápanyagtartalommal bír, gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és zsírsavakban. Használhatjuk süteményekben, kenyerekben vagy akár salátákban is, így könnyen beépíthetjük a mindennapi étrendünkbe. Az íze kellemesen diós, ami különleges élményt nyújt az ízek kedvelőinek.

A mákban található antioxidánsok segítenek megvédeni a sejteket, így hozzájárulnak a hosszú távú egészség megőrzéséhez. A mák emellett támogatja az emésztést, hiszen gazdag rostokban, amelyek elősegítik a bélműködést. A mák rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert, és energiát ad a mindennapokhoz. Érdemes felfedezni a mák sokoldalú felhasználási lehetőségeit, és élvezni annak jótékony hatásait.

Címkék:

mák étkezési