Természetes epesavakat, és gyógynövényeket tartalmazó, bélben oldódó étrend-kiegészítő kapszula, az emésztés és az epeműködés támogatására.

Gallmet-Mix kapszula 60db leírása

A borsmenta hozzájárul a gyomor- és bélrendszer normál működéséhez, a puffadás csökkentéséhez. Az orvosi pemetefű segíti a béltraktus ellazulását, hozzájárul az egészséges emésztéshez, a máj és az epe normál működéséhez. Az édesgyökér támogatja az emésztőrendszer egészséges működését. Az édeskömény hozzájárul az egészséges emésztéshez.

Összetevők: szárított marhaepe; tömegnövelő: mikrokristályos cellulóz; kapszula héj: hidroxi-propil-metil-cellulóz; gyógynövény kivonatok: mentalevél, pemetefű, fehérmályva gyökér, édesgyökér, édeskömény; csomósodást gátlók: szilícium-dioxid, magnézium-sztearát; kapszula héj: gellán gumi.

Ajánlott napi adag: 1-3x1-2 kapszula közvetlenül a jelentősebb főétkezések (reggeli-ebéd-vacsora) előtt, a testsúlytól és az egyéni reagálásoktól függően. Ne fogyasszon többet, mint az ajánlott mennyiség! A terméket kisgyermekek elől elzárva, hűvös helyen kell tárolni.

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Hatóanyagok a napi adagban, háromszori főétkezés (reggeli-ebéd-vacsora) esetén (maximum 6 kapszula):

Összetevők mennyiségei 1 kapszulában (mg):

Epesavak: 100 mg
Mentalevél kivonat: 10 mg
Pemetefű kivonat: 7,5 mg
Fehérmályva gyökér kivonat: 7,5 mg
Édesgyökér kivonat: 7,5 mg
Édeskömény kivonat: 5 mg

A készítmény nem szedhető heveny eperohamok és epevezeték-elzáródás okozta sárgaság esetén, valamint terhesség alatt. Egyéni érzékenységtől függően az első néhány napban enyhe hasmenés, émelygés előfordulhat. Epére ható egyéb készítményekkel együtt használata nem ajánlott. Ajánlott a készítmény használata előtti szakemberrel történő egyeztetés.

A GALLMET-M és GALLMET-N emésztésre ható étrend kiegészítők közötti választáshoz a következő információkat adjuk. Mindkét termék hasonló mennyiségben tartalmaz epesavakat, de a GALLMET-M még gyógynövényeket is tartalmaz.

A gyógynövények kiegészítik az epesavakat, de vannak, akik kedvezőtlenül reagálhatnak a gyógynövényekre. A GALLMET-M termékben lévő gyógynövényekre érzékenyek számára a GALLMET-N termékeket ajánljuk.

Javasoljuk, hogy használják egyiket 2-4 hétig, majd a másikat és azt szedjék tovább, amelyik jobb hatást vagy érzetet váltott ki.

A két készítmény az egyéni állapottól, érzékenységtől és reagálástól függően eltérő hatékonyságú lehet, amit előre nem lehet pontosan meghatározni, de mindkét készítmény emésztőrendszeri hatása hasonló.

A koleszterin nagyon fontos

Mindenki tisztában van vele, milyen komoly betegségeket okozhat a magas koleszterinszint, ezért akaratlanul is negatív összefüggésben gondolunk e vegyületre. Nézzük, mi az igazság. 

A koleszterin minden állati és emberi sejtben megtalálható, nagyobbik része a májban képződik, kisebb hányadát a táplálékkal vesszük magunkhoz. Nagyon fontos élettani szerepe van, például:

Magyarul a koleszterin nem "ellenség". Két fajtája van, a HDL és az LDL, de a laborvizsgálatok eredményeként feltüntetik az összkoleszterin szintjét is. Az LDL a köznyelvben a "rossz koleszterin", a legjobban úgy jegyezhetjük meg, hogy L, mint lerakódó - itt írtunk róla bővebben. A HDL az úgynevezett "jó koleszterin", vagy védő koleszterin, mert az érfalakban már lerakódott koleszterint visszaszállítja a májba, ahol lebomlik. 

A normál értékek:

A probléma azzal kezdődik, ha főleg a táplálkozással - ritkábban a szabályozó mechanizmus zavara miatt - túl sok LDL van a szervezetben. A sejtek ilyenkor nem tudják mind felhasználni, a felesleg lerakódik az érfalakon, ezzel pedig megnöveli az érelmeszesedés, a szív – és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. 

A koleszterinszint csökkentésének első és legfontosabb módszere a megfelelő táplálkozás, vagyis a koleszterinszegény diéta. Sokat segít az optimális testsúly és a rendszeres testmozgás, végső soron pedig a gyógyszeres kezelés. 

A koleszterin nem ellenség és még irányítani is tudjuk

Koleszterinre bizonyos szintig szükségünk van, és tudjuk azt is, megkülönböztetünk „jó”, illetve „rossz” koleszterint. Hogyan javítsuk az arányt?

A koleszterin sejtjeink egyik alkotóeleme, a hormontermelésben és a D-vitamin szintézisében is részt vesz. A koleszterinen belül megkülönböztetjük az alacsony sűrűségű (LDL) és a magas sűrűségű (HDL) koleszterint, előbbi a „rossz”, azaz káros, utóbbi a „jó”.

Mi a baj az LDL-el? Ha túl sok gyűlik fel belőlük, amit a szervezet már nem képes lebontani, akkor lerakódik az artériák falaira, úgynevezett plakkokat alkot, miáltal csökken az ér áteresztő képessége, az érfal rugalmassága. A környező sejtek kevesebb oxigént kapnak, és a szervek működése alapvetően károsodhat – magyarázza Dr. Sztancsik Ilona, a Budai Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta és Szarka Dorottya dietetikus.

Májunk megfelelő mennyiségű koleszterint termel, így amit étellel és itallal viszünk be, általában már felesleges. A magas koleszterinszint csökkentésének alapvető módja tehát az életmód és a táplálkozás. Ökölszabályként fontos, hogy a telített és transz-zsírok ne haladják meg a napi bevitt kalóriamennyiség 5-8 százalékát. Ennek érdekében többek között ezen ételek, italok mennyiségét kell csökkenteni:


Ami életmódot illeti, lényeges a dohányzás kerülése, az ideális testsúly megtartása, illetve a rendszeres mozgás. Sütéshez-főzéshez használjunk vitaminokkal (pl. D-, A-vitamin) dúsított, többféle zsiradékot (olívaolaj, repceolaj, kukoricaolaj, napraforgóolaj) is tartalmazó olajat. Fogyasszunk rendszeresen nyers zöldséget és gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonát, avokádót.


Epesav - az emésztés természetes segítője

Az epesavak létfontosságú anyagok, amelyek a zsírok emésztésében és a tápanyagok felszívódásában játszanak kulcsszerepet. Ezek a savak a májban képződnek, és az epehólyagban tárolódnak, hogy az emésztési folyamat során felhasználhatóak legyenek.

Az epesavak segítik a zsírok lebontását az emésztőrendszerben, ami lehetővé teszi, hogy a tápanyagok hatékonyabban felszívódjanak. Ezen kívül a zsíroldékony vitaminok, mint az A, D, E és K vitaminok hasznosulását is elősegítik. Az epesavak aktivitása különösen fontos a zsíros ételek fogyasztása során, hiszen ezek nélkül a zsírok nem tudnának megfelelően lebomlani.
Az epesavak hiánya emésztési problémákat okozhat, például puffadást, zsíros székletet és vitaminhiányt. Érdemes tehát figyelni a máj és az epehólyag egészségére, és étrendünkből biztosítani a megfelelő tápanyagokat, amelyek elősegítik az epesav-termelést.

Epesav kapszula - a jólét támogatója

Az epesav kapszula segít az emésztési folyamatok optimalizálásában, különös figyelmet fordítva a zsírok lebontására. Támogatja a máj működését és a bélflóra egészségét.

A zsírok emésztése során az epesavak kulcsszerepet játszanak, mivel emulgeálják azokat, így a tápanyagok könnyebben felszívódnak. Epesav kapszula szedésével a puffadás és a kellemetlen érzések csökkenthetők, javítva az általános közérzetet. Ezen felül a bélflóra fenntartásában is segítenek, amely elengedhetetlen a jó emésztéshez.
A kapszulák használata kényelmes és egyszerű, így bármikor beilleszthetők a napi rutinba. A rendszeres fogyasztás nemcsak az emésztési folyamatokat segíti, hanem a máj egészségét is támogatja, hozzájárulva ezzel a szervezet jólétéhez és vitalitásához.

 11 732 Ft
10441 Ft
 Egységár: 116,02 Ft
1-2
nap
Kosárba
 11 732 Ft
10441 Ft
 Egységár: 116,02 Ft
1-2
nap
Kosárba
 
4503 Ft
 Egységár: 150,10 Ft
1-2
nap
Kosárba