Természetes epesavakat tartalmazó, bélben oldódó étrend-kiegészítő kapszula.
Gallmet-Natural kapszula 30db leírása
Összetevők: szárított marhaepe; kapszula héj: hidoxi-propil-metil-cellulóz; tömegnövelő: mikrokristályos cellulóz; kapszula héj: gellan gumi; csomósodást gátlók: szilícium-dioxid, magnézium sztearát. Ajánlott napi adag: reggel 1, délben 1-2 és este 1 kapszula közvetlenül a jelentősebb főétkezések előtt, a testsúlytól és az egyéni reagálásoktól függően.
Ne fogyasszon többet, mint az ajánlott mennyiség! A terméket kisgyermekek elől elzárva, hűvös helyen kell tárolni. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
Hatóanyagok a napi adagban, háromszori főétkezés (reggeli-ebéd-vacsora) esetén:
Szárított marhaepe 1 kapszula (mg): 125 mg.
A készítmény nem szedhető heveny eperohamok és epevezeték-elzáródás okozta sárgaság esetén, valamint terhesség alatt. Egyéni érzékenységtől függően az első néhány napban enyhe hasmenés, émelygés előfordulhat. Epére ható egyéb készítményekkel együtt használata nem ajánlott.
Ajánlott a készítmény használata előtti szakemberrel történő egyeztetés. A GALLMET-M és GALLMET-N emésztésre ható étrend kiegészítők közötti választáshoz a következő információkat adjuk. Mindkét termék hasonló mennyiségben tartalmaz epesavakat, de a GALLMET-M még gyógynövényeket is tartalmaz.
A gyógynövények kiegészítik az epesavakat, de vannak, akik kedvezőtlenül reagálhatnak a gyógynövényekre. A GALLMET-M termékben lévő gyógynövényekre érzékenyek számára a GALLMET-N termékeket ajánljuk. Javasoljuk, hogy használják egyiket 2-4 hétig, majd a másikat és azt szedjék tovább, amelyik jobb hatást vagy érzetet váltott ki.
A két készítmény az egyéni állapottól, érzékenységtől és reagálástól függően eltérő hatékonyságú lehet, amit előre nem lehet pontosan meghatározni, de mindkét készítmény emésztőrendszeri hatása hasonló.
A koleszterin nagyon fontos
Mindenki tisztában van vele, milyen komoly betegségeket okozhat a magas koleszterinszint, ezért akaratlanul is negatív összefüggésben gondolunk e vegyületre. Nézzük, mi az igazság.
A koleszterin minden állati és emberi sejtben megtalálható, nagyobbik része a májban képződik, kisebb hányadát a táplálékkal vesszük magunkhoz. Nagyon fontos élettani szerepe van, például:
- részt vesz a sejtmembránok felépítésében;
- számtalan hormon előállításának kiindulási anyaga;
- az epesavak egyik alkotója.
Magyarul a koleszterin nem "ellenség". Két fajtája van, a HDL és az LDL, de a laborvizsgálatok eredményeként feltüntetik az összkoleszterin szintjét is. Az LDL a köznyelvben a "rossz koleszterin", a legjobban úgy jegyezhetjük meg, hogy L, mint lerakódó - itt írtunk róla bővebben. A HDL az úgynevezett "jó koleszterin", vagy védő koleszterin, mert az érfalakban már lerakódott koleszterint visszaszállítja a májba, ahol lebomlik.
- összkoleszterin: kevesebb, mint : 5.2 mmol/L;
- HDL: férfiaknál kevesebb, mint 0.9 mmol/L, nőknél kevesebb mint 1.1 mmol/L;
- LDL: kevesebb, mint 3.4 mmol/L.
A probléma azzal kezdődik, ha főleg a táplálkozással - ritkábban a szabályozó mechanizmus zavara miatt - túl sok LDL van a szervezetben. A sejtek ilyenkor nem tudják mind felhasználni, a felesleg lerakódik az érfalakon, ezzel pedig megnöveli az érelmeszesedés, a szív – és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.
A koleszterinszint csökkentésének első és legfontosabb módszere a megfelelő táplálkozás, vagyis a koleszterinszegény diéta. Sokat segít az optimális testsúly és a rendszeres testmozgás, végső soron pedig a gyógyszeres kezelés.
A koleszterin nem ellenség és még irányítani is tudjuk
Koleszterinre bizonyos szintig szükségünk van, és tudjuk azt is, megkülönböztetünk „jó”, illetve „rossz” koleszterint. Hogyan javítsuk az arányt?
A koleszterin sejtjeink egyik alkotóeleme, a hormontermelésben és a D-vitamin szintézisében is részt vesz. A koleszterinen belül megkülönböztetjük az alacsony sűrűségű (LDL) és a magas sűrűségű (HDL) koleszterint, előbbi a „rossz”, azaz káros, utóbbi a „jó”.
Mi a baj az LDL-el? Ha túl sok gyűlik fel belőlük, amit a szervezet már nem képes lebontani, akkor lerakódik az artériák falaira, úgynevezett plakkokat alkot, miáltal csökken az ér áteresztő képessége, az érfal rugalmassága. A környező sejtek kevesebb oxigént kapnak, és a szervek működése alapvetően károsodhat – magyarázza Dr. Sztancsik Ilona, a Budai Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta és Szarka Dorottya dietetikus.
Májunk megfelelő mennyiségű koleszterint termel, így amit étellel és itallal viszünk be, általában már felesleges. A magas koleszterinszint csökkentésének alapvető módja tehát az életmód és a táplálkozás. Ökölszabályként fontos, hogy a telített és transz-zsírok ne haladják meg a napi bevitt kalóriamennyiség 5-8 százalékát. Ennek érdekében többek között ezen ételek, italok mennyiségét kell csökkenteni:
- az vörös hús, zsíros tej, zsíros tejtermékek, baromfibőr;
- előrecsomagolt-, félkész-, kész- és gyorsételek, olyan trópusi zsiradékok, mint például a pálma- és a kókuszolaj;
- cukor, pékáru, üdítőital;
- bolti sós, olajos rágcsálnivalók;
- alkohol.
Ami életmódot illeti, lényeges a dohányzás kerülése, az ideális testsúly megtartása, illetve a rendszeres mozgás. Sütéshez-főzéshez használjunk vitaminokkal (pl. D-, A-vitamin) dúsított, többféle zsiradékot (olívaolaj, repceolaj, kukoricaolaj, napraforgóolaj) is tartalmazó olajat. Fogyasszunk rendszeresen nyers zöldséget és gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonát, avokádót.
Epesav - az emésztés természetes segítője
Az epesavak létfontosságú anyagok, amelyek a zsírok emésztésében és a tápanyagok felszívódásában játszanak kulcsszerepet. Ezek a savak a májban képződnek, és az epehólyagban tárolódnak, hogy az emésztési folyamat során felhasználhatóak legyenek.
Az epesavak segítik a zsírok lebontását az emésztőrendszerben, ami lehetővé teszi, hogy a tápanyagok hatékonyabban felszívódjanak. Ezen kívül a zsíroldékony vitaminok, mint az A, D, E és K vitaminok hasznosulását is elősegítik. Az epesavak aktivitása különösen fontos a zsíros ételek fogyasztása során, hiszen ezek nélkül a zsírok nem tudnának megfelelően lebomlani.
Az epesavak hiánya emésztési problémákat okozhat, például puffadást, zsíros székletet és vitaminhiányt. Érdemes tehát figyelni a máj és az epehólyag egészségére, és étrendünkből biztosítani a megfelelő tápanyagokat, amelyek elősegítik az epesav-termelést.
Epesav kapszula - a jólét támogatója
Az epesav kapszula segít az emésztési folyamatok optimalizálásában, különös figyelmet fordítva a zsírok lebontására. Támogatja a máj működését és a bélflóra egészségét.
A zsírok emésztése során az epesavak kulcsszerepet játszanak, mivel emulgeálják azokat, így a tápanyagok könnyebben felszívódnak. Epesav kapszula szedésével a puffadás és a kellemetlen érzések csökkenthetők, javítva az általános közérzetet. Ezen felül a bélflóra fenntartásában is segítenek, amely elengedhetetlen a jó emésztéshez.
A kapszulák használata kényelmes és egyszerű, így bármikor beilleszthetők a napi rutinba. A rendszeres fogyasztás nemcsak az emésztési folyamatokat segíti, hanem a máj egészségét is támogatja, hozzájárulva ezzel a szervezet jólétéhez és vitalitásához.




