Flavonoidok a gyermekeink védelmében!
Flavin77 Omega Kid szirup (pink) 250ml leírása
Gyermekek részére készített 77 fajta jelentős polifenol/flavonoid tartalommal rendelkező gyümölcsök, virágok, magvak, gyógyfüvek, fűszerek, gyökerek, levelek és további jótékony hatóanyagok hozzáadásával készült szirup kakaóval és vaníliával.
A növényvilágban található flavonoidok számtalan esetben bizonyították immunerősítő képességeiket az emberi szervezetben. A legtöbb flavonoid képes lehet olyan folyamatokat meggátolni, amelyek szerepet játszanak a daganatos elváltozások kialakulásában. Ez egyrészt antioxidáns tulajdonságukkal, azaz szabadgyököket lekötő, semlegesítő hatásukkal hozható összefüggésbe, másrészt a flavonoidok gyulladáscsökkentő és immunmoduláns tulajdonságai is jelentősek.
Nem utolsó sorban segítik az egészséges cukoranyagcsere folyamatokat, amely kiváltképp fontos lehet a gyermekek körében egyre gyakoribb korai elhízás és az inzulin rezisztens cukorbetegség megfékezésében. Az élelmiszeripar által alkalmazott adalékanyagok és mérhetetlen mennyiségű növényvédő szerek használata gyermekeink immunrendszerét fokozott aktivitásra kényszerítik.
Egy 2005-ös Egyesült Államokban végzett tanulmány eredményeiből (Environmental Working Group) kiderült, hogy 287 féle ipari vegyszert és szennyezőanyagot találtak a született csecsemők köldökzsinór-vérében. A vizsgált vegyszerek közül: 180 okoz rákot emberekben vagy állatokban és összességében 217 mérgező az agyra, illetve az idegrendszerre nézve.
Flavonoidok/polifenolok vízben oldott koncentrált közegében a növényi, többszörösen telítetlen zsírok, zsírsavak nanotechEMULSIO tm eljárással készült, gyümölcs-, növény-, gyógynövény kivonata. Polifenol/flavonoid tartalom: - 50 000 mg / liter.
Összetétel: Szűrt-tisztított víz, Flavin77 drog mix 77 fajta jelentős polifenol/flavonoid tartalommal rendelkező gyümölcsök, virágok, magvak, gyógyfüvek, fűszerek, gyökerek, levelek, kakaópor, vanília aroma, édesítőszer: Stevia rebaudiana Bertoni levél extract (Stevia-glikozid 95%, E960).
Gyümölcsök: Alma, bodza, borókabogyó, citromhéj, csipkebogyó, fekete áfonya, fekete cseresznye héj, fekete ribizli mag-héj, fekete szeder mag-héj, galagonyabogyó, homoktövis, kökény, narancshéj, piros ribizli mag-héj, szilva, vörös szőlő mag-héj.
Virágok: Akácvirág, bodzavirág, galagonyavirág, hibiscusvirág, homoki gyopár, kamillavirág, kankalinvirág, komlóvirág, kökényvirág, körömvirág, levendula, mórmályva virág, narancsvirág, orvosi hárs virág, sáfrányos szeklice.
Magvak: Angelika mag, ánizsmag, cirok mag, csipke mag, édes kömény, fűszerkömény, kapor mag, kardamon mag, lenmag, lepkeszeg mag, máriatövis mag, mustármag, napraforgó mag, tökmag, vörös szőlőmag.
Gyógyfüvek: Apróbojtorján, aranyvesszőfű, cickafarkfű, citromfű, fűzfakéreg, kukorica bajusz, lucernafű, meggyszár, orvos pemetefű, szagosmügefű.
Fűszerek: Bazsalikom levél, fahéj kéreg, kakukkfű, koriander mag, oregano levél, rozmaring levél, szegfűszeg virágbimbó, zöld tea.
Gyökerek: Cékla, csicsóka, édesgyökér, fehérmályva gyökér, ginseng gyökér, gyömbér, macskagyökér.
Levelek: Borsmenta, csalán, gyermekláncfű levél, komló, nyírfalevél, orvosi zsálya.
Tárolás: - 10-20 °C között, felbontás után csak hűtőben, kérjük ne egyen vagy igyon bele, külön pohárba töltse ki az elfogyasztani kívánt mennyiséget. Tartósítószert nem tartalmaz, ezért a szájban található emésztést segítő anyagoktól erjedés kezdődhet az üvegben.
Javasolt fogyasztás: - 10 ml/nap max. 20ml/naponta. Polifenol/flavonoid tartalom 50 000 mg / liter. Kiszerelés: - 250 ml.
A halolaj hatóanyagai
A halolaj gazdag fontos tápanyagokban, amelyek számos egészségügyi előnnyel járhatnak: legfontosabb hatóanyagai az omega-3 zsírsavak, amelyek közé tartozik az eikozapentaénsav (EPA) és a dokozahexaénsav (DHA).
Az omega-3 zsírsavak különösen fontosak az emberi egészség szempontjából. Ezek a zsírsavak esszenciálisak, ami azt jelenti, hogy a szervezet nem képes előállítani őket, ezért külső forrásokból kell őket beszerezni. Az EPA és a DHA a két legfontosabb omega-3 zsírsav, és mindkettő számos jótékony hatással bír.
Eikozapentaénsav (EPA)
Az EPA főként gyulladáscsökkentő hatásáról ismert. A gyulladás az immunrendszer válasza különféle káros hatásokra, például fertőzésekre vagy sérülésekre. Azonban a krónikus gyulladás, amely elhúzódik, különböző betegségekhez, például szív- és érrendszeri problémákhoz, cukorbetegséghez és autoimmun zavarokhoz vezethet. Az EPA segíthet csökkenteni ezt a gyulladást, és támogathatja a szív egészségét azáltal, hogy csökkenti a trigliceridek szintjét a vérben.
Dokozahexaénsav (DHA)
A DHA szintén jelentős szerepet játszik az emberi egészségben. Különösen fontos a központi idegrendszer, a szemek és az agy fejlődésében. Számos kutatás kimutatta, hogy a DHA segíthet javítani a kognitív funkciókat, és csökkentheti a demencia és egyéb neurológiai betegségek kockázatát. Továbbá, a DHA hozzájárul a mentális egészség megőrzéséhez, és a depresszió és szorongás tüneteinek mérséklésében is szerepet játszhat.
Egyéb hatóanyagok
A halolaj nemcsak omega-3 zsírsavakat tartalmaz, hanem számos egyéb jótékony anyagot. Ezek közé tartoznak a vitaminok, vagy például a D-vitamin és az A-vitamin, amelyek fontosak a csontok, a bőr és az immunrendszer egészségéért. A halolajban előforduló vitaminok segíthetnek a szervezet megfelelő működésében, és hozzájárulhatnak a különböző funkciók fenntartásához.
Antioxidánsok
A halolaj antioxidánsok forrása is, amelyek segíthetnek megvédeni a sejteket a szabad gyökök által okozott károktól. Ezek a molekulák instabilak, és képesek károsítani a sejteket, ami korai öregedéshez és különböző betegségekhez vezethet. Az antioxidánsok, mint például a vitamin E, segíthetnek semlegesíteni ezen szabad gyökös reakciókat, védve ezzel a sejteket és hozzájárulva az egészséges öregedéshez.
A halolaj fogyasztása
A halolaj napi bevitele általában különböző formákban történhet, például kapszulák, folyékony olaj vagy akár halak formájában az étrend részeként. Az ajánlott napi bevitel változó, de a szakértők általában heti legalább 2-3 adag zsíros hal fogyasztását javasolják, vagy napi 250-500 mg EPA és DHA kombinált bevitelét kiegészítők formájában.
Kockázatok és figyelmeztetések
Bár a halolaj számos egészségügyi előnyösebb hatást gyakorolhat, fontos, hogy a fogyasztása előtt konzultáljunk orvossal, különösen, ha valakinek már meglévő egészségügyi problémái vannak, vagy gyógyszereket szed. A halolaj, különösen nagy dózisban, vérhígító hatású lehet, így fokozhatja a vérzés kockázatát. Ezenkívül bizonyos halakban, különösen azokban, amelyek szennyezett vizekben élnek, nehézfémek vagy mérgező anyagok is felhalmozódhatnak, ezért érdemes ellenőrizni a forrást.
Összegzés
A halolaj hatóanyagai, különösen az omega-3 zsírsavak, kulcsszerepet játszanak az egészségünk megőrzésében. Az EPA és DHA különböző jótékony hatásokkal bír, a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésétől kezdve a mentális egészség megőrzéséig. Azonban mindig ügyeljünk a minőségre és a mennyiségre, és konzultáljunk orvosunkkal, ha étrendi kiegészítés mellett döntünk. A halolaj tehát nem csupán egy egyszerű táplálékkiegészítő, hanem egy fontos tényező lehet az egészséges életmód kialakításában.
Halolaj - a szívbarát zsírsav
A halolaj egy rendkívül hasznos zsírsavforrás, amely támogatja a szív egészségét. Érdemes megismerni jótékony hatásait.
Az omega-3 zsírsavak, amelyeket a halolaj tartalmaz, segítik a szív- és érrendszeri problémák megelőzését, mivel csökkentik a gyulladásokat és a vérnyomást. A halolaj rendszeres fogyasztása segíthet a koleszterinszint normalizálásában és javíthatja a vérkeringést, ezáltal a szív működését is támogatja.
Ezenkívül a halolaj jótékony hatással van az agyra, segítve a memória és a koncentráció javítását. A bőr és a haj egészségére gyakorolt pozitív hatása miatt a halolaj nemcsak egészséges, hanem szépségápolási szempontból is kiemelkedő választás. A halolaj tehát egy sokoldalú táplálék-kiegészítő, amely hozzájárulhat a teljeskörű egészségünkhöz.
Omega-3 - egészségmegőrző hatások
Az Omega-3 zsírsavak nélkülözhetetlenek a szervezetünk számára, mivel számos jótékony hatással bírnak. Ezek a zsírsavak hozzájárulnak a szív- és érrendszeri egészséghez, valamint a mentális funkciók fenntartásához. Az Omega-3 zsírsavakat érdemes rendszeresen fogyasztani.
A legfontosabb Omega-3 zsírsavak közé tartozik az EPA és a DHA, amelyek főként tengeri halakban találhatóak, míg az ALA növényi forrásokban, mint például a lenmagban és a dióban található. Számos kutatás bizonyította, hogy az Omega-3 zsírsavak rendszeres fogyasztása csökkentheti a gyulladásokat, javíthatja a bőr állapotát, valamint segíthet a szívbetegségek megelőzésében. Ezen kívül a mentális egészség szempontjából is fontosak, mivel hozzájárulhatnak a depresszió és a szorongás csökkentéséhez.
A megfelelő Omega-3 bevitel elengedhetetlen a kiegyensúlyozott étrend részeként. A halak, olajos magvak és algák fogyasztásával biztosíthatjuk a szükséges mennyiséget. A tudatos táplálkozás mellett érdemes figyelni a különböző Omega-3 források változatos beépítésére az étrendünkbe, hogy hosszú távon megőrizzük egészségünket és vitalitásunkat.
Omega-3 olaj - gyulladáscsökkentő hatás
Az Omega-3 olaj gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal bír, így segíthet a különböző gyulladásos állapotok kezelésében. Ezek a zsírsavak támogatják az immunrendszert és hozzájárulnak a fájdalom csökkentéséhez. Érdemes beilleszteni az étrendbe.
Az Omega-3 zsírsavak, mint az EPA és DHA, segítenek a gyulladások csökkentésében, ami különösen előnyös lehet olyan betegségek esetén, mint az ízületi gyulladás vagy a szívbetegségek. A kutatások azt mutatják, hogy a rendszeres Omega-3 bevitel csökkentheti a krónikus gyulladások szintjét a szervezetben, ami hozzájárulhat az általános egészség javulásához. Az Omega-3 olaj jótékony hatással van a bélflóra egészségére is, amely szintén fontos szerepet játszik a gyulladások szabályozásában.
A megfelelő Omega-3 források, mint a halolaj és a növényi olajok, kiegészíthetik a mindennapi étrendet. A rendszeres fogyasztás segíthet a gyulladásos folyamatok mérséklésében, támogatva ezzel a fájdalomcsillapítást és a regenerációt. Az Omega-3 olaj tehát nemcsak az immunrendszert erősíti, hanem hozzájárul a hosszú távú egészség megőrzéséhez is.
Halolaj folyadék - Egészséges életmód alapja
A halolaj folyadék gazdag omega-3 zsírsavakban, amelyek számos egészségügyi előnnyel bírnak. Segítik az egészséges életmód fenntartását és a krónikus betegségek megelőzését.
A halolaj folyadékban található omega-3 zsírsavak képesek csökkenteni a gyulladásokat, támogatják a szív- és érrendszeri egészséget, valamint javítják a kognitív funkciókat. Ezek a zsírsavak segítenek a koleszterinszint normalizálásában és a vérnyomás szabályozásában, így hozzájárulnak a szívbetegségek megelőzéséhez. A halolaj folyadék rendszeres fogyasztása különösen ajánlott az aktív életmódot folytatók számára.
Ezen kívül a halolaj folyadék jótékony hatással van a bőr egészségére is, segít hidratálni és védelmet nyújt a környezeti hatásokkal szemben. Az omega-3 zsírsavak támogatják az immunrendszert, így erősítik a szervezet védekezőképességét. A halolaj folyadék tehát nemcsak tápláló, hanem elengedhetetlen része is lehet az egészséges életmódnak.




