A búzafű a vitaminok és ásványi anyagok természetes forrása. 500 ml kombucha koncentrátumból 4,5 l kombucha ital készíthető.
Jakab Kombucha tea koncentrátum - búzafűvel 500ml leírása
A Kombucha fogyasztása az emberi szervezetre gyakorolt hatásai miatt vált népszerűvé. Az élesztőgombák és baktériumok által termelt összetevők hozzájárulhatnak az egészséges életmód fenntartásához. Írásos forrás szerint a gombakultúra előállít szerves savakat (pl.: ecetsav, oxálsav, glükonsav, glükuronsav, jobbra forgató (L+) tejsav, citromsav, foszforsav, almasav), enzimeket (pl.: proteáz, amiláz, kataláz, lipáz), valamint, lipideket, zsírsavakat, szterolokat, monoszacharidokat, diszacharidokat, etil-alkoholt, vitaminokat (pl.: C-, B csoportja, D-vitamin). - Greenwalt és munkatársai, 2000.
Tudományos kísérletek eredményei azt mutatták, hogy a Kombucha tea rendszeres fogyasztása jó hatással van a diabéteszben szenvedőkre, különösen a máj-vese funkciók tekintetében. Ezért a Kombucha tea rendszeres fogyasztása, megfelelő körültekintés mellett ajánlott, mint funkcionális kiegészítő a cukorbetegség kezelésére és megelőzésére (1).
Kombucha tea számos, az egészséget támogató hatással rendelkezik, így egyre több kutató csoport szentel neki nagy figyelmet. Már a korai kísérletek is bebizonyították, hogy a rendszeres Kombucha tea fogyasztás jótékonyan támogatja a májfunkcióit is (2).
A rendszeres Kombucha tea fogyasztása támogatja az immunrendszert és egy 2019-es kutatás eredménye ismét bizonyítást nyert, hogy a Kombucha fekete tea antibakteriális hatású (3).
A kutatók figyelmét sem kerülte el a Kombucha emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatása. Egy 2018-ban zajlott kutatás eredményei azt mutatják, hogy a Kombucha rendszeres fogyasztása jótékonyan támogatja a mikrobiom összetételét (4).
A búzafű a frissen kihajtott, csak a sziklevelet tartalmazó búza. A búzafű fogyasztásával természetes forrásból egészíthető ki a vitamin- és ásványi anyag szükséglet. A búzafű táplálkozás-élettani szempontból jelentős vitaminokat (C-, E-, F-, K- és B-vitaminok), ásványi anyagokat, nyomelemeket, aminosavakat és enzimeket tartalmaz.
Nettó térfogat: 500 ml, 500 ml koncentrátumból 4,5 l kombucha ital készíthető.
Összetétel: víz, cukor, fekete tea, búzafű, szegfűszeg, fahéj, kombucha tenyészet. Alkoholtartalom: 1,5 % (v/v).
Felhasználási javaslat: naponta 1-3 alkalommal 3 evőkanál (25 ml) koncentrátum 2 dl folyadékkal hígítva fogyasztható. Felbontás után hűtőben tárolva 15 napig fogyasztható!
A koncentrátumban előforduló esetleges szálasodás, ürülék-, gázképződés természetes folyamat. Az íz, illat változhat, ez a folyamatos élettevékenységre jellemző tulajdonság.
Hígítási arány: 1:8.
A kombucha az erjesztés során feldolgozza a cukrot és a teát, amikből élettanilag hasznos anyagokat hoz létre.
Források:
Hypoglycemic and antilipidemic properties of kombucha tea in alloxan-induced diabetic rats. - Aloulou A, Hamden K, Elloumi D, Ali MB, Hargafi K, Jaouadi B, Ayadi F, Elfeki A, Ammar E. - 2012.
Studies on toxicity, anti-stress and hepato-protective properties of Kombucha tea. Pauline T, Dipti P, Anju B, Kavimani S, Sharma SK, Kain AK, Sarada SK, Sairam M, Ilavazhagan G, Devendra K, Selvamurthy W. - 2001.
Evaluation of the Glucuronic Acid Production and Antibacterial Properties of Kombucha Black Tea. - Ansari F, Pourjafar H, Kangari A, Homayouni A. - 2019.
Effect of Kombucha on gut-microbiota in mouse having non-alcoholic fatty liver disease.- Jung Y, Kim I, Mannaa M, Kim J, Wang S, Park I, Kim J, Seo YS. - 2018.
Figyelmeztetés: a terméket kisgyermekek elől elzárva kell tartani!
Átlagos tápérték 100 ml termékben: Energia: 34,3 kJ/8,2 kcal, zsír: 0 g -amelyből telített zsírsavak: 0 g, szénhidrát: 24 g -amelyből cukrok: 20 g, fehérje: 0 g, só: 0 g.
Kombucha - Az íz és egészség harmóniája
A kombucha egy különleges fermentált tea, amely az utóbbi években világszerte népszerűvé vált. Frissítő íze mellett számos jótékony hatása is van.
A kombucha készítése során a teát és a cukrot egy SCOBY nevű gomba erjeszti, amely a folyamat során probiotikumokat, vitaminokat és ásványi anyagokat termel. Ezek a tápanyagok segítik a bélflóra egészségét, támogatják az emésztést, és hozzájárulnak a méregtelenítéshez. Az ital enyhén savanykás, szénsavas íze izgalmas élményt nyújt a fogyasztóknak.
Számos ízesítési lehetőség közül választhatsz, így könnyen megtalálhatod a számodra legkedvesebb változatot. A kombucha nemcsak egy ízletes alternatíva a szénsavas üdítők helyett, hanem egy olyan ital is, amely segít az egészségmegőrzésben. Kóstold meg, és éld át a kombucha jótékony hatásait!
Kombucha ital - élvezd az erjesztés varázsát
A kombucha ital egy ízletes és tápláló erjesztett tea, amely tele van jótékony hatásokkal. Kiváló frissítő és egészséges választás. Merülj el a kombucha világában!
A kombucha készítése során a tea és a cukor keverékét a SCOBY erjeszti, így jön létre az ital különleges íze és szénsavassága. Az erjedés folyamata során számos tápanyag keletkezik, beleértve a probiotikumokat is, amelyek támogatják az emésztést és az immunrendszert. A különféle ízesítések, mint például gyümölcsök és gyógynövények, még izgalmasabbá teszik az élményt.
Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat az egészséges bélflóra fenntartásához, és segíthet a vitalitás növelésében. A kombucha tehát nemcsak egy frissítő ital, hanem egy igazi egészségtámogató élmény is. Kóstold meg, és tapasztald meg a jótékony hatásait!




