Mi az új-zélandi zöldkagyló?
Az új-zélandi zöldkagyló (Perna canaliculus) Új-Zéland északi partjainál honos faj, ami kiemelkedően magas arányban, több mint 13 százalékban tartalmaz az ízületek egészsége szempontjából elengedhetetlen glükozamin-glikánt (GAG). Ez a természetes GAG sokkal hatékonyabban szívódik fel és hasznosul, mint a szintetikus glükozamin, képes újjáépíteni az ízületi porcfelszínt, helyreállítja az ízületi folyadék kenőképességét.
A Sanct Bernhard új-zélandi zöldkagyló kapszula színezék és mesterséges anyagok hozzáadása nélkül tartalmaz:
Új-zélandi zöldkagyló az ízületekre
Ízületeink felszínét porc borítja és egy ízületi tok veszi körül, amelyben az ízületi folyadék látja el a „kenőanyag” szerepét. A sejt közötti vízterek mennyisége viszont a kor előrehaladtával csökken, ilyenkor van szükség a kenőanyag szerepét átvevő glükozamin-glikánra. A glükozamino-glikánok vízmolekulákat képesek magukhoz kötni, így befolyásolva a porcok közötti ízületi nedv mennyiségét, sűrűségét.
A zöldkagyló magas GAG-tartalma kiegészítve a kovasav, a kondroitin, hialuronsav, dermatán-szulfát és keratán-szulfát hatásával alkalmas lehet:
Új-zélandi zöldkagyló a csontokra
A kagyló értékes anyaga a kovasav is, ami többek között a csontok rugalmasságát biztosítja, részt vesz a porcképződésben, a csontok építésében. A zöldkagyló hatóanyagai:
Összetevők
Mesterséges adalékanyagok és hozzáadott színezék nélküli zöldkagyló-koncentrátum, kapszulánként 12 mg glükozamin-glikánt tartalmaz 500 mg zöldkagyló-koncentrátumban.
Adagolás: Napi három kapszula, a termék 150 kapszulát tartalmaz.
Figyelmeztetés és ellenjavallat: Halakra, rákfélékre érzékenyek, allergiások számára a zöldkagyló fogyasztása nem ajánlott!