Köszönjük vásárlóink bizalmát! 180 000-nél több elégedett vásárló! több mint 9. éve a piacon 100%-osan megbízható webáruház

Dohányzás: leszokás után még 16 év kockázat

Készült: 2018-11-20 09:23

Az ember kevés dologgal tehet többet az egészségéért, mint ha leteszi a cigarettát. Érdemes minél előbb, mert erős dohányosok a leszokás után még 16 évig számolhatnak szív- és érrendszeri megbetegedésekkel.

Leszokni mindig megéri, hiszen már öt éven belül jelentősen, 38 százalékkal csökken a kardiovaszkuláris megbetegedések esélye. A füsttel mérgezett évek persze nem múlnak el nyom nélkül, a rossz hír, hogy az erős dohányosok, vagyis akik egy doboz cigit vagy annál többet szívnak naponta, még 16 évig számolhatnak szív- és érrendszeri megbetegedések magasabb kockázatával, mint nemdohányos társaik. 

A Vanderbit Egyetem kutatócsoportja több ezer ember évtizedeket felölelő statisztikája másra is rávilágít. Például arra, hogy szívroham, szívelégtelenség, stroke több mint 70 százaléka azoknál a személyeknél fordult elő, akik már 20 éve napi egy doboz cigarettát szívtak el – idézi a Házipatika.com.

A káros szenvedélyről lemondani soha nem késő, de a statisztikák arról vallanak, minél előbb, annál jobb. 

  • Aki élete végéig dohányzik, átlagosan 10 évvel korábban hal meg.
  • Akik már 35 éves koruk előtt leszoknak, visszanyerik ezt a 10 évet.
  • Akik csak 40 évesen, azok 9 évet nyernek vissza.
  • Akik 45-54 éves koruk között, azok pedig hatot.

 Mindez nyilván csak a számok nyelvén ilyen egyszerű, nem számol például az életminőség romlásával, de azt bizonyítja: a szervezet képes magához térni, ha befejezzük a szennyezését. A leszokáshoz pedig ma már komoly segítséget kaphatunk orvosainktól, és számos olyan, akár recept nélkül is kapható készítményt találunk, amely megkönnyíti a füstmentes életre való átállást.

 

06 (1) 50 60 250
Hétköznap: 9.00-17.00
Kiszállítás országszerte
Srinter vagy Posta futárral
1-2 munkanap alatt
PickPack vagy PostaPont
1-3 munkanap alatt
Bolti átvétel 3 helyen
a rendelést követő napon
Fizetési lehetőségek
Bankkártya vagy készpénz