Hatalmas erő lakozik ebben az apróságban

A szőlőmag az egyik legjobb természetes antioxidáns, gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, pozitív hatását szervezetünk számos pontján kifejti.

A szőlő rendkívül gazdag értékes tápanyagokban, remek íze miatt is kedvelt gyümölcs, ám egy kifejezetten értékes része általában hasznosítatlanul szalad át szervezetünkön: a magja. Keserű, ezért nincs mit csodálkozni azon, hogy senki nem rágja szét szívesen, így pedig jórészt emésztetlenül halad át az emberen. Pedig a teljesen jelentéktelennek és értéktelennek tűnő szőlőmag rendkívül értékes, bioaktív anyagokban gazdag táplálék.

És még a magot sem kell hozzá szétrágni, sőt, nem is csak ősszel, szüretkor juthatunk hozzá, a szőlőmagból készült olajok, őrlemények és kivonatok egész évben hozzáférhetők az étrend-kiegészítők kínálatában. A szőlőmag:

  • az egyik legkiválóbb természetes antioxidáns;
  • védi a keringési rendszert;
  • erősíti a vérereket és a hajszálereket, segít megelőzni a trombózist;
  • gyulladásgátló hatású.

A hidegen préselt szőlőmagolaj többszörösen telítetlen zsírsavakból áll, antioxidánsokban, vitaminokban gazdag. Az őrlemény külsőleg ránctalanít, rugalmassá teszi a bőrt, míg belsőleg többek között gyulladáscsökkentő hatású, erősíti az immunrendszert és élénkíti az agyműködést, javítja a fizikai és szellemi teljesítőképességet. A szőlőmagkivonat erős antioxidáns, véd a szabadgyökök károsító hatása ellen.