Köszönjük vásárlóink bizalmát! 180 000-nél több elégedett vásárló! több mint 9. éve a piacon 100%-osan megbízható webáruház

Óvja haját a hidegtől

Készült: 2018-11-13 19:04

Vizes hajjal tilos a kinti hidegbe menni, de hajunk egészsége érdekében a szárításra, a sapkára és a megelőzésre is ajánlott hangsúlyt fektetni.

Télen megváltoznak táplálkozási szokásaink, így külön odafigyelést igényel, hogy rendszeresen biztosítsuk hajunk számára is a szükséges anyagokat – erről írtunk cikkünk előző részében. 

Mosás és szárítás

Más kérdés a hideg. Bőrünk ekkor a felszín közelében futó erek beszűkítésével igyekszik minimalizálni a hőveszteséget, miközben romlik a hajhagymák oxigén- és tápanyagellátottsága. A víz nagyságrendekkel megnöveli a hőveszteséget, fejbőrünk gyakorlatilag sokkot kap, ha vizes hajjal megyünk ki a hidegbe. 

A legjobb megoldás nyilván a tökéletes szárítás, de azt is csak óvatosan. Ne dörzsöljük a törülközővel, azzal inkább csak itassuk le róla a vizet, és hajszárítóval folytassuk. Minél melegebb, annál hamarabb megvan, de nem ez a nyerő stratégia, mert a forróság kiszárítja a hajat: szánjunk rá időt, és közepesen meleg levegővel, körülbelül 15 centi távolságról végezzük a műveletet. 

Sapka és ápolás

Logikus a sapka használata, de itt is van néhány ökölszabály. Ne legyen például túl szoros, mert azzal gátoljuk a fejbőr vérkeringését, ami hosszabb távon megint káros mértékben vonjuk meg a tápanyagokat és az oxigént. A vizes hajat se tuszakoljuk alá, mert a meleg, párás környezet a hajat és a fejbőrt károsító baktériumok melegágyává válhat. 

Télvíz idején érdemes egy kicsit kezelésbe venni a fejbőrt, megelőző jelleggel, akár kúraszerűen kifejezetten hajhullást megelőző, a haj egészségére kifejlesztett samponok, tonikok, balzsamok használata. Ezek a készítmények férfiak és nők eltérő igényei szerint összeállított tápanyagokat tartalmaznak, ezzel segítik a fejbőr és ezáltal a haj egészségét.

 

Kapcsolódó termékek

06 (1) 50 60 250
Hétköznap: 9.00-17.00
Kiszállítás országszerte
Srinter vagy Posta futárral
1-2 munkanap alatt
PickPack vagy PostaPont
1-3 munkanap alatt
Bolti átvétel 3 helyen
a rendelést követő napon
Fizetési lehetőségek
Bankkártya vagy készpénz