A növény igen gazdag ballasztanyagokban, káliumban, foszforban, magnéziumban, vasban és B1-vitaminban.

Vita Crystal Articsóka kapszula 100db leírása

Tartalmaz fehérjét, szénhidrátot, zsírt, nátriumot és kalciumot is, valamint A, B2-, és C-vitamint is. Fő hatóanyaga a ciranin: enyhíti a méreganyagok okozta májrendellenességeket, elősegítheti a májsejtek regenálódását. Fokozhatja az epetermelést, vizelethajtó, és só-ürítést fokozó hatása is ismert a népgyógyászatban. Csökkentheti a vér koleszterin- és trigliceridszintjét, veseköves betegek és szoptatás alatt nem ajánlott, ez utóbbinál csökkenti a tejelválasztást. Az articsóka gyakori fogyasztása élénkíti a testet, az izmokat és fenntartja az általános fizikai jólétet.

Ajánlott az articsóka, ha valaki túlzásba vitte az alkoholfogyasztást. Az egyik legrégebben termesztett növény a világon. A növény nagy, karéjos levelei és kivonatuk népgyógyászati célokra használatosak. Már az ókori görögök is fogyasztották, a 9. századtól Sziciliából terjedt el Európába, bár egy-egy articsóka mérete ebben az időben még csak tyúktojásnyi volt. Ma az olaszok, a spanyolok és a franciák termesztik a legtöbbet belőle. 1850-ben egy francia orvos egy sárgaságban levő fiút egy hónapon keresztül kezelt articsókával, mivel az akkor használatos orvosságok egyike sem tudott segíteni rajta. Ez az eset inspirálta a kutatókat, hogy további kísérleteket végezzenek, és ennek köszönhető, hogy ma ennyit tudunk a kivonatról. Az antik világban drága ínyencségnek számított: nem annyira íze miatt, mint inkább vélt afrodiziákos hatása miatt. Ezt ugyan nem sikerült tudományosan igazolni, de az articsóka a mediterrán konyha jóvoltából igen elterjedt. A helytelen táplálkozás, a nehéz, zsíros ételek rendszeres fogyasztása gyakran megterheli a gyomrot, fokozott működésre készteti a májat és az epét. Ebből adódóan emésztési nehézségek puffadáshoz, émelygéshez, teltségérzethez vezetnek.

Articsóka - A tápanyagdús zöldség

Az articsóka egy különleges és tápanyagdús zöldség, amely a mediterrán konyha egyik alapköve. Fényes zöld leveleivel és ízletes bélrészével a gasztronómia kedvence. Érdemes kipróbálni!

Az articsóka tápanyagokban gazdag, hiszen kiváló forrása a C-vitaminnak, K-vitaminnak, folsavnak és ásványi anyagoknak, mint például a magnézium és a kálium. Az articsóka magas rosttartalmának köszönhetően támogatja az emésztést, és segíthet a vércukorszint szabályozásában is. A zöldség fogyasztása nemcsak az egészségünkre van jótékony hatással, hanem ízélményben is bővelkedik.
Az articsóka elkészítése során érdemes figyelmet fordítani a tisztítására, hiszen a külső levelek eltávolítása után a belső puhább részek kerülnek elő. Főzve, párolva, grillezve vagy akár salátákban is tálalható. Az articsóka íze jól illik különféle mártogatósokhoz, így a vendégváró falatok között is megállja a helyét. Az articsóka tehát nem csupán egészséges, de ízletes és sokoldalúan felhasználható zöldség, amelyet érdemes a mindennapok részévé tenni.

Articsóka kapszula - a természet ereje

Az articsóka kapszula a természet erejét hozza el otthonodba, támogatva egészséged megőrzését.

Az articsóka kivonat gazdag tápanyagokban, mint például vitaminok és ásványi anyagok, amelyek segítik a szervezet működését. A kapszula rendszeres szedése hozzájárulhat a máj és az emésztőrendszer egészségének megőrzéséhez, miközben növeli a vitalitás érzését. Az articsókát már ősidők óta használják jótékony tulajdonságai miatt, és a kapszula praktikus formájának köszönhetően könnyen beilleszthető a napi rutinba. Kiváló választás mindazok számára, akik természetes módon szeretnék támogatni egészségüket és jólétüket.