Aranysárga színű, kellemes ízű olaj, pirított mákra jellemző illattal. Omega-6 zsírsavban gazdag mely jótékonyan hat a vérkeringésre és az immunrendszerre.

Grapoila hidegen sajtolt mákolaj 250ml leírása

Fontos tudni, hogy a mákolaj nem hevíthető. A felhasznált tisztított, étkezésre szolgáló mákszemben (kerti mák) és az ebből sajtolt olajunkban nincsenek már benne azok az altató és nyugtató hatású alkaloidok, amelyek a magas ópium tartalmú fajták gubóinak tejnedvében vannak, jelen ezért ilyen hatásra nem kell számítanunk. Közkedveltsége egyrészt a rendkívül kellemes íz világának másrészt tradicionális értékének tudható be.

Tartalmaz Omega-3 és Omega-6 esszenciális zsírsavakat melyek elősegítik az egészséges vérkeringést, erősítik az immunrendszert és lassítják az öregedés folyamatait. Ezen felül tartalmaz E-vitamint, mint fontos antioxidánst mely segít a szervezet szabadgyökeinek lekötését és az egészséges sejtképződést. Növelheti szellemi teljesítő képességet és csökkentheti a vérnyomást! A mákolaj nagyon jól használható salátákhoz, öntetnek citrommal, gránátalmával, sőt akár édességek, gyümölcslevesek díszítéséhez, illetve kész sütemények ízesítéséhez is használhatjuk. Ügyelnünk kell azonban, hogy sütés/főzés közben ne használjuk mivel az olaj nem jól hevíthető!

A mák gyógyszer

Kevesen gondolnak a mákra, mint gyógynövényre, pedig közvetlenül fogyasztva, olaját használva is számos pozitív élettani hatással bír. 

A mákgubóból nyert morfium számos gyógyszer alapanyaga, ám a növény közvetlen fogyasztásra szánt, érett magjában már csak nyomokban tartalmaz alkaloidákat. Értékes vitaminokból és ásványi anyagokból azonban annál többet - és nagy mennyiségben. Vitaminok: B1-, B2-, B6- és E-vitamin. Ásványi anyagok: foszfor, kalcium, kálium, vas, cink

Lássuk, mennyire hasznos:

Linolén savat is tartalmaz, ami ekcéma kezelésére alkalmas, emellett kiválóan ápolja és hidratálja a bőrt. 

Mákolaj - A konyha titkos fegyvere

A mákolaj egy finom, ízletes növényi olaj, amely a mák magjából készül. Ideálisan használható különféle ételek elkészítéséhez, emellett egészségügyi előnyei is vannak.

A mákolaj kitűnő választás salátákhoz, zöldségekhez vagy akár sütéshez is. Gazdag zsírsavakban, vitaminokban és ásványi anyagokban, így nemcsak ízesíti az ételeket, hanem hozzájárul az egészséges táplálkozáshoz is. Az omega-6 zsírsavak segítik a szív- és érrendszer egészségét, míg az antioxidánsok védik a sejteket a káros hatásoktól.
A mákolaj különösen népszerű a mediterrán konyhában, ahol friss, ízletes ételek elkészítéséhez használják. Kísérletezzünk vele a konyhában, és fedezzük fel az ízek új világát, miközben jótékony hatásait is élvezzük.

Mákolaj étolaj - ízletes és egészséges

A mákolaj egy sokoldalú étolaj, amely tele van tápanyagokkal és egészséges zsírsavakkal. Fedezze fel a mákolaj ízét és jótékony hatásait!

A mákolaj a mák hideg sajtolásával készül, így megőrzi a mag jótékony összetevőit. Gazdag omega-3 és omega-6 zsírsavakban, amelyek hozzájárulnak a szív és az érrendszer egészségéhez. Az olaj különleges ízével feldobja a salátákat, zöldségeket, húsételeket és pörkölteket, így az étkezések élvezetesebbé válnak. Az antioxidánsokban gazdag mákolaj segít megvédeni a sejteket a káros hatásoktól.
A mákolaj nemcsak ízletes, hanem tápláló is, így remek választás a tudatos táplálkozás híveinek. Bőrbarát tulajdonságai miatt sokan választják kozmetikai használatra is. Kiválóan alkalmazható nyersen, főzéshez vagy sütéshez, hogy ételei egészségesebbek és finomabbak legyenek.