Köszönjük vásárlóink bizalmát! 190 000-nél több elégedett vásárló! több mint 8 éve a piacon 100%-osan megbízható webáruház

Envira rovarirtó permet 500ml

Envira termékek »

2658 Ft/db
Egységár: 5.32 Ft/ml

Készleten!
Várható szállítás 1 munkanap alatt
(ha 15.30-ig leadja a rendelést)

Envira rovarirtó permet 500ml részletes leírása

A lehető legkisebb környezetre gyakorolt hatás mellett elpusztítja és távol tartja a kártevőket és élősködőket.

500 ml-es permet; Envira termék kártevők és élősködők ellen.

Háztartási célra széles körben használható rovarirtó, amely: egyedülálló kettős hatóanyagú, színtelen, szagtalan, nem hagy foltot, egyszerűen használható, hajtógáz nélküli pumpás adagolós. Mi az Envira? Az Envira piretroid típusú, rendkívül alacsony, de a hatékonyság szempontjából optimális mennyiségű hatóanyagot tartalmazó, szabadforgalmú rovarirtó permet, amely összetételében egyedülálló a magyar piacon.

Az Envira kapható és már bizonyított Németországban, Ausztriában, Svájcban és Csehországban. Eredetileg Chrysamed néven, jelenleg Chrysamethrin (Németország) és Envira néven kerül forgalomba. Az Envira megfelel a legújabb EU előírásoknak és szerepel a hatályos biocid szerjegyzékben.

Miért az Envira?

Az Envira két piretroid hatóanyagot tartalmazó (0,12% permetrin + 0,06% esbiotrin), rendkívül alacsony hatóanyag tartalmú vízbázisú permet, amely felhasználásra kész - pumpás adagolóval ellátott flakonban kerül forgalomba. Fontos tulajdonsága, hogy nem tartalmaz semmilyen káros oldószert, mesterséges vagy természetes hatásfokozót – csak hatóanyag és tiszta víz.

Az Envira hármas hatású: azonnali, úgynevezett knock-down vagy taglózó hatás után tartós rovarölő hatás következik, ezt a tulajdonságát (alkalmazási módtól függően) akár több hónapig is megőrzi. Ezenkívül az Envira rendelkezik egy úgynevezett repellens, azaz riasztó hatással, ami távol tartja az ízeltlábúakat a kezelt felülettől.

Miben más és miért jobb az Envira?

1.) Az Envira egyedülálló módon két piretroid hatóanyag optimális mértékű kombinációját tartalmazza rendkívül csekély mennyiségben: a permetrin a hosszan tartó hatást biztosítja, míg az esbiotrin az azonnali, radikális (taglózó) hatásért felel.

2.) A két hatóanyag kombinációja jelentős repellens (riasztó) hatással rendelkezik, távol tartja a kártevőket, élősködőket a kezelt felülettől.

3.) A két hatóanyag úgynevezett szinergista(egymást erősítő) hatást fejt ki és ezért nincs szükség természetes és mesterséges hatásfokozó anyagokra.

4.) Ezért nem tartalmaz szerves oldószert és hatásfokozót, PBO-t, mely csak rendkívül agresszív szerves oldószerekben oldódik.

5.) A konkurens termékek csak az egyik hatóanyagot tartalmazzák (permetrin-t), melyhez a rovarok – a régóta történő alkalmazás miatt – hozzászoktak. Ezért magasabb a hatóanyag tartalmuk a konkurens termékeknek és jobban terhelik a környezetet.

6.) A különleges gyártástechnológiának köszönhetően az Envira vizes emulzió rendkívül stabil, nem válik ki tárolás során a hatóanyag, így minden egyes permetcseppben ugyanannyi hatóanyag található, a flakonban lévő utolsó adagban is.

7.) Fénystabil (UV álló) ezért napfény hatására csak minimális mértékben bomlik.

8.) Az Envira egyedülálló összetételénél és ezáltal alacsony hatóanyag tartalmánál fogva csekélyebb mértékben terheli a környezetet.

9.) Mivel nem tartalmaz szerves oldószert, mesterséges és természetes hatásfokozót – csak hatóanyag és tiszta víz – ezért valóban színtelen, szagtalan és nem hagy foltot még a textíliákon sem.

Hol használhatjuk az Envira-t?

Az Envira alapvetően zárt térben, mászó rejtett életmódú rovarok, ízeltlábúak ellen használható hatékonyan, de hatásos célzottan a repülő rovarok (legyek) valamint szabadban, ruházaton alkalmazva élősködők például kullancs, szúnyog ellen. (tigris szúnyog is). Használható minden olyan tömör felületen, amely átmenetileg (a permet megszáradásáig) bírja az enyhe nedvességet. Használható kövezeten, padlón, falon, függönyökön, ajtó-és ablakkereten, ruhásszekrényben (ruhamoly ellen) kerti bútorzaton át a házi kedvencek tartózkodási helyéig. Ágyneműtartó,ágynemű és a szőnyeg is kezelhető vele.

Fürdőszobától a hálószobán és a nappalin át a konyháig és kamráig, tároló helységtől az istállókig, éttermektől a szállodákig, közösségi helységektől az iskolákig – az Envira az emberekre és háziállatokra nem veszélyes – de tartsuk szem előtt a használati utasításban foglaltakat. Az Envira használható kisállat kennelekben, ólakban, házikedvencek fekhelyén is. A háziállatok közül a macskák kevésbé tolerálják a hatóanyagot, ezért ügyeljünk arra, hogy közvetlenül a macskára ne kerüljön a permetből! Felhasználáskor érzékeny felületek esetén célszerű kis felületen próba permetezést végezni. A készítmény halakra, kétéltűekre és hüllőkre veszélyes, ezért ha a kezelendő helységben akvárium vagy terrárium van, azt fedjük le.

Hogyan használjuk az Envira-t?

Az Envira nagyon egyszerűen használható: csak fordítsa el a szórófej fúvókáját 90 fokban és pumpálja a kezelendő felületre kb 30-50 cm távolságból. Folyóméterenként kb. 6-10 pumpálás teljes lefedettséget ad és 100%-ban biztosítja az azonnali (taglózó hatás),a hosszantartó és a riasztó hatást. (3 az egyben)

- Ágyi poloska

Alkalmazza az ágykereten, matracon, ha szükséges kezelje az ágyneműt is. Az Envira 3 percen belül elpusztítja az ágyi poloska bármely fejődési formájának 100%-át.

-Poratka

Kezelje a szőnyegeket és kárpitokat enyhén nedves állapotig a permettel. Az Envira 15 percen belül elpusztítja az atkák több mint 95%-át, 48 órán belül a 100%-át. Kényes anyagokon végezzen próba permetezést.

-Hangyák

Permetezze a hangyák vonulási útvonalát és a réseket is. A hangyák 80%-át 15 percen belül 100%-át 24 óraelteltével elpusztítja a készítmény és a további betelepedést is megakadályozza. A kezelt felületek tisztítása után ismételje meg a kezelést a tartós hatás elérése érdekében.

-Ruhamolyok

Kezelje a ruhásszekrény, gardrob belső felületét. Száradás után használhatja a ruhatárolót. Az esetlegesen fertőzött ruhaneműeket közvetlenül permetezze be. Az Envira 3 percen belül elpusztítja a ruhamoly 100%-át. Kényesebb anyagokon végezzen próba permetezést.

-Csótányok

Kezelje a csótányok búvóhelyét, vonulási útját vagy akár a teljes padlózatot és falazatot. A termék biztonsággal elpusztítja a csótányok 100%-át.

-Ezüstös pikkelyke, pincebogár, ászka

Kezelje a fertőzött felületet, a fürdőszobai szaniterek környékét és a kövezetet. Felmosás után ismételje meg a kezelést!

-Muslicák, zsizsikfélék

Használja a készítmény a kiürített és kitakarított élelmiszertároló (konyhaszekrény, kamra) kezelésére. Száradás után újra használhatja, az Envira távoltartja a kártevőket. Ügyeljen arra, hogy a szer élelmiszerre ne kerüljön!

-Kullancsok

Kezelje a ruházatát és a lábbelit az Envira permettel. Az Envira elpusztítja a ruházatra került kullancsokat 15 percen belül. A kullancs a kezelt ruházattal érintkezve már nem végez táplálkozó tevékenységet. Hatásos a Magyarországon előforduló valamennyi kullancsfaj ellen, azok bármely fejlődési stádiumában. A ruházatot kimosás után újra kezelni kell. Alkalmazható kisállatok tartózkodási helyén, fekhelyén, óljában is. Ügyeljen arra, hogy a permet a háziállatot közvetlenül ne érje. Figyelem, a macskák érzékenyek lehetnek a készítmény hatóanyagára, ezért a macskák tartózkodási helyén ne használja.

-Bolhák

Alkalmazza ruházaton, kisállatok, háziállatok tartózkodási helyén, ólakban. A permet bőrre és a háziállatokra közvetlenül ne kerüljön, a macskák fekhekyén ne alkalmazza. Az Envira 100%-ban 15 percen belül elpusztítja a bolhákat.

Invazív (betolakodó) fajok Kezelje az ablak és ajtókereteket, szellőzőket, nyílászárókat. A kezelt felülettel érintkezve a rovarok és egyéb ízeltlábúak elpusztulnak. Mennyire hatásos az Envira Az Envira az előírásszerű alkalmazás után 15 percen belül a célzott ízeltlábúak 100%-át elpusztítja és akár egy hónapig is biztonsággal távol tartja azokat a kezelt felülettől.

A termék hatékonyságát neves európai laboratóriumokban tesztelték. A vizsgálatok még a termék eredeti, Chrysamed elnevezésével készültek. A Chrysamed Universal mindenben azonos az Envira rovarölő permettel. A textíliákat (ágynemű, ruházat, függöny) kimosás után újra kell kezelni. A közvetlen, erős napfénynek kitett felületeken (ablakkeret, kerti bútor, teraszok padozata, stb) a kezelést kéthetente ismételjük meg a teljes védelem érdekében.

Vegye figyelembe, hogy az Envira punpás rovarölő permet háztartási és általános felhasználási célra készült termék, amely az átlagos rovarfertőzöttség esetén nyújt hatásos védelmet. Nagyon erős kártevő fertőzés esetén mindig forduljon hivatásos kártevő-mentesítő szakemberhez és kérje a termék professzionális felhasználásra készült ENVIRA EC változatának alkalmazását.

Az Envira rovarirtó permet mindenben megfelel a hatályos, biocid termékekre vonatkozó előírásoknak. Az Envira biocid termék. Használja felelősséggel. Felhasználás előtt mindig alaposan olvassa el a termék címkéjét. A terméket és csomagolóanyagát ne juttassa élővizekbe vagy azok közvetlen közelébe. A termék a hasznos rovarokat is elpusztíthatja, mindig tartsa be a használati utasítást.

06 (1) 50 60 250
Hétköznap: 9.00-17.00
Kiszállítás országszerte
Sprinter vagy Posta futár
1 munkanap alatt
PickPack vagy PostaPont
1-2 munkanap alatt
Bolti átvétel 3 helyen
a rendelést követő napon
Fizetési lehetőségek
Bankkártya vagy készpénz