Köszönjük vásárlóink bizalmát! 180 000-nél több elégedett vásárló! több mint 9. éve a piacon 100%-osan megbízható webáruház

CaliVita Chelated Zinc tabletta 100db

CaliVita termékek »

3510 Ft/db

3089 Ft/db
Egységár: 30.89 Ft/db

Készleten!

CaliVita Chelated Zinc tabletta 100db részletes leírása

A cink az egyik legfontosabb nyomelem, számos enzim működésében vesz részt.

100 db-os tabletta; CaliVita termék sportoláshoz, terhesség alatt és szoptatáshoz.

Minden sejtünk tartalmazza, de testünkben nincs nagy cinkraktár, melyet hiány esetén mobilizálni lehetne. Ezért szükséges a folyamatos cinkbevitel, melyet bizonyos esetekben, például szennyezett levegőjű területen élőknek, vagy ha a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozás nem megoldott, érdemes korszerű készítménnyel pótolni.

A cink nagyon fontos eleme az élettani folyamatoknak, több mint 70 enzim alkotóeleme. Része például az inzulinnak (a térbeli szerkezetéért felel), ami a cukor feldolgozásáért felelős hormon, így fontos eleme a szénhidrát-anyagcserének. Fontos alkotóeleme olyan enzimeknek, melyek a szabad gyökök káros hatása ellen védik a szervezetet. A szennyezett levegőjű nagyvárosokban élők számára például ideális lehet a cinkkiegészítés. A normális sejtosztódáshoz is cink szükséges. Az immunrendszer sejtjei gyakorta osztódó sejtek, így a cink hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez is. A cink részt vesz a reproduktív szervek normál működésében is, valamint hozzájárul a bőr egészséges szerkezetének fenntartásához. Természetes forrásai a különféle húsok, a "tenger gyümölcsei" (tengeri halak, rákok stb.), a gabonacsíra, a máj, a hüvelyesek, a zöldségek és a tejtermékek. A korszerű termékekben – így a Chelated Zinc és Mega Zinc készítményben is – a cink szerves kötésű, úgynevezett kelát formában van jelen. Ez a bevitel legelőnyösebb változata, mert a szervezet a cinket kelátként tudja a legjobban hasznosítani. Figyelem! A cink felszívódását csökkentheti a kalcium-, illetve a magas rostbevitel. Sportolás, nehéz fizikai munka, illetve terhesség és szoptatás esetén a cinkszükséglet nagyobb. Magas cinkszükséglet esetén a Mega Zinc készítményt javasoljuk. Megfelelő alkalmazás mellett nem alakulhat ki túlzott bevitelből adódó egészségügyi probléma, mert a cink az ajánlott napi bevitelt csak lényegesen meghaladó mennyiségben toxikus. Mindig tartsa be a dobozon található adagolási utasítást! Összetétel: 15 mg Cink.

06 (1) 50 60 250
Hétköznap: 9.00-17.00
Kiszállítás országszerte
Srinter vagy Posta futárral
1 munkanap alatt
PickPack vagy PostaPont
1-2 munkanap alatt
Bolti átvétel 3 helyen
a rendelést követő napon
Fizetési lehetőségek
Bankkártya vagy készpénz