Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, élelmi rostban gazdag, hozzáadott zsiradék nélküli kenyerek és péksütemények készítéséhez.
Elkészítési javaslat:

Házi kenyér recept:

Hozzávalók:

250 g lisztkeverék
4 g Eden Premium Himalája, vagy Eden Premium Parajdi só
310 g langyos víz (körülbelül 40 fokos)
Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Alakítsuk vekni formára, majd pihentessük 10 percig. Ezután érdemes 2-3 bevágást ejteni rajta. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeletelhetjük igény szerint.

Ízlés szerint fűszerezhető.

Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (köles liszt, teff liszt, quinoa liszt), tápióka keményítő, rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), térfogat növelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav).

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

A kész kenyér amint kihűlt azonnal fagyasztható. Kiolvasztva, visszanyeri eredeti, friss állagát és ízét. Eltarthatósága mélyhűtés nélkül, szoba hőmérsékleten, lezárt nejlontasakban 3 nap. Hűtőben nem érdemes tárolni, mert megkeményedik.

Gluténmentes üzemben készült.

Származási hely: Magyarország

Tárolás: Száraz, hűvös helyen.

Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.

Éden Prémium termékek »

Címkék:

éden prémium